Μάντζος: «Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής»

9 mins read

Έντονη ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου, στην κριτική της ΝΔ για το “παρών” που ψήφισε στη τροπολογία για τη φορολόγηση των κερδών των εταιρειών ενέργειας.

«Αντί να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με επικοινωνιακούς όρους» δήλωσε ο κ. Μάντζος και ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν ψήφισε την συγκεκριμένη τροπολογία:

«Όταν προτείναμε τη φορολόγηση των υπερκερδών, μας έλεγαν “λαϊκιστές”, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκαν -υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας- να αλλάξουν άποψη. Ο τρόπος φορολόγησης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ήρθε στη Βουλή με την επίμαχη τροπολογία, αποσκοπούσε στο “ψαλίδισμα” του ποσού που θα φορολογηθεί, κάτι που προφανώς δεν θα στηρίζαμε με την ψήφο μας. Μάλιστα, στο ίδιο πνεύμα μικροκομματικής διαχείρισης, η κυβέρνηση επέλεξε να συνδέσει, στην ίδια τροπολογία, τη φορολόγηση των υπερκερδών με το οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ».

Ακόμη, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «σε πείσμα όσων λένε, η αντιπολίτευση που εμείς ασκούμε θα παραμείνει αυστηρή και τεκμηριωμένη, με προτάσεις εφαρμόσιμες, σε κάθε μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Θα πρέπει να το συνηθίσουν».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα