ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης: «Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο θα εξεταστεί στη Συνταγματική Αναθεώρηση, αν φτάσουμε...

Μαρινάκης: «Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο θα εξεταστεί στη Συνταγματική Αναθεώρηση, αν φτάσουμε εκεί»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης η κυβέρνηση να «ανοίξει» και ζήτημα άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

«Ως κυβέρνηση είμαστε από αυτές που αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα δεν είναι ίδιο. Αυτοί που για δεκαετίες αποκαλούσαν νοικοκυραίους, κουράστηκαν να επιβαρύνεται η ζωή τους από τις δυνατές φωνές των πολύ μικρών μειοψηφιών. Η χώρα χρειάζεται τομές όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια με παράλληλη ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων, η επιστολική ψήφος, το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Χρειάζεται αξιολόγηση όχι του 97% των αρίστων επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά αξιολόγηση με συνέπειες» ανάφερε ο κ. Μαρινάκης.

Όπως τόνισε «διαχρονικά η ΝΔ πίστευε ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση για τον καθένα άρα και στο δημόσιο και η αξιολόγηση πρέπει να έχει και συνέπειες. Το ποιες θα είναι και αν θα φτάσουμε εκεί (σ.σ. στην άρση της μονιμότητας) θα συζητηθεί την ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης και στον σωστό χρόνο».

«Όπως ξέρετε για να υπάρξουν αυτές οι αλλαγές χρειάζονται και ευρύτερες πλειοψηφίες. Είναι αισιόδοξο ότι μετά από μια υπερδεκαετή κρίση και με πολλά θέσφατα να καταρρίπτονται η κοινωνία θέλει αλλαγές. Όλα στην ώρα τους και με το βλέμμα στραμμένο στη μεσαία τάξη που ζητά αλλαγές στη ζωή της», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ολόκληρη η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
«Είμαστε από τις κυβερνήσεις που αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο. Αυτοί που για δεκαετίες κάποιοι αποκαλούσαν ειρωνικά νοικοκυραίους φαίνεται ότι κουράστηκαν να επιβαρύνεται η ζωή τους από τις δυνατές φωνές των πολύ λίγων, των πολύ μικρών μειοψηφιών. Η χώρα χρειάζεται τομές. Τομές όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με παράλληλη ενίσχυση των δημοσίων. Η επιστολική ψήφος, ένα νέο σύστημα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να εισπράξει παραπάνω χρήματα αντιμετωπίζοντας τη φοροδιαφυγή και δίνοντας τα χρήματα αυτά στους πολίτες, στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία. Χρειάζεται αξιολόγηση όχι του 97% των αρίστων επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αξιολόγηση με συνέπειες και για να απαντήσω και στον πυρήνα του ερωτήματός σας. Διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία πίστευε ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση σε κάθε έναν. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρείται από την αξιολόγηση. Άρα και στο Δημόσιο αξιολόγηση. Προφανώς πρέπει να έχει και συνέπειες. Το ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες και το αν θα φτάσουμε και σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί την ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης με το σύστημα».