ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης για σενάρια ανασχηματισμού: «Αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού»

Μαρινάκης για σενάρια ανασχηματισμού: «Αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού»

«Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού και όταν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν με συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου», τόνισε αναφερόμενος στα σενάρια ανασχηματισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

«Αν πούμε ό,τι όλα πάνε τέλεια είναι σαν να λέμε ότι το βράδυ των εκλογών, δεν είδαμε τα αποτελέσματα», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε: «Τώρα όσον αφορά τον στόχο που θέσαμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι ικανοποιηθήκαμε. Ωστόσο, το κυριότερο είναι ότι οι πολίτες με την αποχή τους έστειλαν κάποια μηνύματα πάρα πολύ συγκεκριμένα. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας, να τρέξουμε πιο γρήγορα κάποια θέματα, να ακούσουμε τον κόσμο τι έχει να μας πει, για να μας οδηγήσει σε μια τριετία η οποία θα λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα για τους πολίτες».

«Υπάρχουν πράγματα τα οποία αντιλαμβανόμαστε ότι όσο και να προσπαθείς, όσο και να κάνεις σε περισσότερα για να αποτυπωθεί η πολιτική σου, θέλει χρόνο», σχολίασε.

«Αν μία από τις εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης ήταν ρεαλιστική, θα το δείχνανε οι πολίτες και στην κάλπη»

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Αν μία από τις εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης ήταν ρεαλιστική, θα το δείχνανε οι πολίτες και στην κάλπη. Ο κόσμος με την αποχή έστειλε ένα μήνυμα. Προφανώς αυτό κόστισε περισσότερο στην πρώτη παράταξη, στο πρώτο κόμμα, δηλαδή σε εμάς και η οποία μας προβληματίζει πολύ. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία σχετική αποκλιμάκωση, όπως και η χώρα μας, αλλά παραμένει ο πληθωρισμός το νούμερο ένα πρόβλημα των νοικοκυριών. Και είναι και πάρα πολλά άλλα προβλήματα, τα οποία χρειάζεται να τα δεις με νηφαλιότητα».

Νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Όσον αφορά το νομοσχέδιο των ελεύθερων επαγγελματιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει φοροεπιδρομή κατά οποιασδήποτε επαγγελματικής ομάδας. Ο νόμος αυτός ήταν μία παρέμβαση, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων σε ένα πρόβλημα που στην Ελλάδα κρύβαμε κάτω από το χαλί για δεκαετίες, που ήταν η φοροδιαφυγή.

Εμείς δεν είμαστε δογματικοί στις πολιτικές μας. Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής είναι πολύ σημαντικότερος και το πιστεύουμε αυτό. Η πολιτική που υπηρέτησε και θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι μια πολιτική σταδιακής απελευθέρωσης των πολιτών από φόρους» και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα μηνύματα των πολιτών είναι ό,τι σημαντικότερο για μια κυβέρνηση και αν δεν τα ακούσει, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Όμως, δεν πρέπει στον βωμό του να είμαστε λίγο πιο ευχάριστοι, να ξαναγυρίσει η χώρα μας σε εποχές χρεοκοπίας, για τις οποίες όλοι μας έχουμε μνήμες».

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που ψηφίστηκε στις 15 Φεβρουαρίου τόνισε: «Είναι δεδομένο ότι δυσαρέστησε πάρα πολύ κόσμο αυτή η μεταρρύθμιση και το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας που έχει ένα δημόσιο αξίωμα, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι να λέει ότι φταίει άλλος και για τη δυσαρέσκεια του και πρέπει να την ακούς και ειδικά όταν προέρχεται από την παραδοσιακή σου βάση, από κόσμο ο οποίος μόνο από το υστέρημα του έχει έρθει και σε έχει στηρίξει.

Οτιδήποτε βλέπουμε ότι ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων μας, των παραδοσιακών ψηφοφόρων μας, των νέων ψηφοφόρων μας, είναι κάτι που τους ενοχλεί οφείλουμε να το δούμε και να αξιολογήσουμε με βάση και το πρόγραμμά μας τις επόμενες κινήσεις μας».

Απόχη στις ευρωεκλογές

Για την αποχή των πολιτών από τις ευρωεκλογές υπογράμμισε: «Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου είχαμε τη μεγαλύτερη αποχή. Πάντοτε ήταν αυξημένη η αποχή στις ευρωεκλογές, αλλά αυτή τη φορά ήταν αποχή ρεκόρ. Και προφανώς το μεγαλύτερο μέρος της αποχής, αν δει κανείς και τους αριθμούς ψήφων των τελευταίων εκλογικών διαδικασιών, έχει να κάνει με το κόμμα μας. Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και είναι να κάνει καλύτερη την καθημερινότητά τους όπως η Ελλάδα να ισχυροποιείται μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο στην εξωτερική πολιτική, στην άμυνα, στο μεταναστευτικό».

Μείωση ΦΠΑ

Για το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ ο κ. Μαρινάκης επισήμανε «Έχουμε μειώσει 50 φόρους και κοιτάμε να μειώσουμε και άλλους. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να ισορροπήσει σε κάτι το οποίο είναι κρίσιμο και για τις επόμενες γενιές. Να συνεχίσει να αυξάνει το εισόδημα των πολιτών και θα συνεχίσει να το κάνει και όπως φαίνεται μπορούμε να το κάνουμε και με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα μέσω μειώσεων φόρων, αυξήσεων εισοδημάτων, μισθών, ξεπάγωμα, τριετιών και όλα τα υπόλοιπα που έχουν ήδη γίνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.»