ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης: «Η δική μας φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων είναι πραγματική, ενώ...

Μαρινάκης: «Η δική μας φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων είναι πραγματική, ενώ της αντιπολίτευσης επικοινωνιακή»

Διευκρινίσεις για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα διυλιστήρια, από την οποία θα προέλθουν 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το ύψος της στο 33%, επεσήμανε πως το εν λόγω ποσοστό είναι αυτό που ισχύει κατά μέσο όρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «σημασία δεν έχει τι λέγεται, αλλά τι γίνεται και πως η δική μας υπερφορολόγηση υπερκερδών είναι πραγματική, της αντιπολίτευσης επικοινωνιακή».

 

 

Όσον αφορά στη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ σε ντελίβερι και ταξί, τόνισε πως είναι σημαντική γιατί τα «παίρνουμε και τα δίνουμε στους συνταξιούχους« προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει εξοντωτικά μέτρα, αλλά δίκαιη φορολόγηση, το ποσοστό της οποίας είναι – όπως παραδέχθηκε ήδη υψηλό. Σε διαφορετική περίπτωση όπως σημείωσε «στραγγαλίζεις» την οικονομία.

Στο ερώτημα αν θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών, κατά το παράδειγμα των διυλιστηρίων και της ενέργειας, ο κ.Μαρινάκης, δεν το απέκλεισε στο μέλλον, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κινείται με βάση το περιθώριο που υπάρχει.

Όσον αφορά στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών δεν απέκλεισε διόρθωση επιμέρους αδικιών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η κυβένηση είναι ανυποχώρητη στο θέμα ο ιδιοκτήτης και εργοδότης μιας επιχείρησης να εμφανίζει χαμηλότερο εισόδημα από τον εργαζόμενό του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην κεντροαριστεράς, ανέφερε πως την κυβέρνηση και τη ΝΔ την ενδιαφέρει περισσότερο η μάχη ιδεών και προτάσεων κι όχι των προσώπων, ενώ έβαλε τέλος στις φήμες περί εκλογικούς αιφνιδιασμού, τονίζοντας πως οι εκλογές. θα γίνουν το 2027.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ