ΑρχικήΠολιτικήΜαρινάκης κατά Τσίπρα: «Επιλεκτική η μνήμη σας για τη διαφθορά - Τα...

Μαρινάκης κατά Τσίπρα: «Επιλεκτική η μνήμη σας για τη διαφθορά – Τα πεπραγμένα σας δεν ξεχνιούνται»

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Μαρινάκης καλεί τον πρώην Πρωθυπουργό να σταματήσει να απορεί «σαν να προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση» για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στη μάχη κατά της διαφθοράς.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για το έργο της Κυβέρνησης, προτρέποντας τον κ. Τσίπρα να παρακολουθήσει τον απολογισμό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Όπως σημείωσε, η ΔΑΟΕ, «που τόσο λοιδορήθηκε από την αντιπολίτευση, έχει εξαρθρώσει 259 εγκληματικές οργανώσεις, προχωρώντας σε 3.254 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 814 οδήγησαν σε προφυλακίσεις». Παράλληλα, τόνισε την ενίσχυση του ρόλου της ΑΑΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι «πραγματοποίησε συνολικά περισσότερους από 60.000 τακτικούς φορολογικούς ελέγχους, βεβαιώνοντας φόρους και πρόστιμα που ξεπέρασαν τα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ» τη διετία 2024-2025. Επιπρόσθετα, υπενθύμισε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα με στόχο την αυστηροποίηση των ποινών για σοβαρά αδικήματα.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε τα δικά της πεπραγμένα. Αναφέρθηκε στο «παραϋπουργείο Δικαιοσύνης» που φέρεται να λειτουργούσε στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του 2019, που είχε ως αποτέλεσμα «να μειωθούν οι ποινές για ορισμένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα» και «να αποφυλακιστούν νωρίτερα καταδικασμένοι για βαριά αδικήματα».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την κριτική του κ. Τσίπρα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Χαρακτήρισε το πολιτικό θράσος του πρώην Πρωθυπουργού «ξεπέρασε για πολλοστή φορά κάθε όριο», υπενθυμίζοντας ότι επί 4,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν έβρισκε αίθουσα για να διεξαχθεί η δίκη» και ότι ως αντιπολίτευση «δεν ψήφισε το θεσμικό πλαίσιο που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση» για τον αποκλεισμό από τις εκλογές όσων έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κλείνοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι παρά την «επιλεκτική» μνήμη του κ. Τσίπρα, «το παρελθόν του, όμως, ούτε ξεχνιέται, ούτε διαγράφεται από τη μνήμη του ελληνικού λαού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ