Μαξίμου: Ανήθικη επίθεση στον Στεφανή – Απάντηση με ντοκουμέντα στην ΕφΣυν: «Δεν μ’ αγγίζουν!»

22 mins read

«Στρατηγέ μου, ποια είναι τα πτυχία σας;», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον Αλκιβιάδη Στεφανή, υφυπουργό Άμυνας, και πιθανό εθνικό συντονιστή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό με το Μαξίμου και τον ίδιο να απαντούν σε υψηλούς τόνους.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας θέτει ζήτημα για τον μεταπτυχιακό τίτλο που φέρεται να έχει αποκτήσει ο υφυπουργός από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Η απάντηση του Αλκιβιάδη Στεφανή ήρθε και ήταν έντονη.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Επίθεση σε ποιον;

Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο.

Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Επίθεση γιατί;

Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα;

Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα;

Μάταιος κόπος.

Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων».

Η απάντηση του Αλκιβιάδη Στεφανή

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται).
Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων.
Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο.
Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου.
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Στο βιογραφικό του υφυπουργού αναφέρεται ρητά ότι «το 2008 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (National Defense University – NDU) στην Ουάσιγκτον και αποφοίτησε ως Διακεκριμένος Απόφοιτος αποκτώντας MBA στις «Στρατηγικές Ασφαλείας».

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Στεφανή, αυτός είναι ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του από το National War College που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον (φωτό). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά ιδρύματα οσον αφορά τις αμυντικές σπουδές, με αποφοίτους που περιλαμβάνουν τον Κόλιν Πάουελ, τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, τον Τζον Μακ Κέιν και πολλούς άλλους. Όσο για την αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ που επικαλείται η εφημερίδα, αυτό δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου κάποιος να διοριστεί σε υπουργική θέση.

Το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ

Σκιές και ερωτήματα για τα δυο μάστερ που φέρεται να κατέχει ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Facebook Comments