«H Αριστερά σήμερα στην Ελλάδα είναι περισσότερο συστημική και συντηρητική από ό,τι είναι ο οποιοσδήποτε άλλος χώρος», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB Δημήτρης Μαύρος ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για το χώρο της ευρύτερης αντιπολίτευσης και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν καταλαβαίνουν, δεν θέλουν να αποδεχθούν, ανεξάρτητα με το αν ο κύριος Κασσελάκης εκφράζει αυτό το οποίο περιμένει ο Έλληνας, αλλά δεν το αποδέχονται καν. Είναι σαν να βλέπουν ένα βρικόλακα μπροστά τους. Διότι τελικώς φτάνουμε στο σημείο η Αριστερά σήμερα στην Ελλάδα να είναι περισσότερο συστημική και συντηρητική από ό, τι είναι ο οποιοσδήποτε άλλος χώρος σημείωσε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας είπε ότι «αυτό που δεν βλέπουν λοιπόν, είναι ότι ο κόσμος θέλει ένα άλλου είδους ηγετικό προφίλ, κάτι πιο λαμπερό, πιο επιθυμητό, πιο ουσιαστικό, να μη μιλάει την ξύλινη γλώσσα με τα κατά ταύτα και τα δια ταύτα που ο κόσμος έχει βαρεθεί να τα ακούει, αλλά θέλει όμως και την ουσία του να ξέρει κανείς τι κάνει και να μην του δημιουργεί την αίσθηση του ρίσκου».
«Ο κύριος Κασσελάκης λοιπόν διαθέτει το 50% ή και το 60% από αυτά, είναι όλο εκείνο το προφίλ ανθρώπου το οποίο ο κόσμος θέλει να το αγαπήσει γιατί νιώθει ότι κάτι προσπαθεί να του πει, διαφορετικό από ό,τι όλοι οι άλλοι, αλλά από την άλλη μεριά φαίνεται ότι παίρνει εύκολα ρίσκα με αποτέλεσμα, λέει, τώρα αυτό το άτομο μήπως με ρίξει στα βράχια. Δηλαδή όταν φτάνουν πολλοί ψηφοφόροι και σκέφτονται τον κ. Κασσελάκη να πρέπει να διαπραγματευτεί με την Τουρκία, δεν ξέρουν τι να περιμένουν», πρόσθεσε.
Ο κ. Κασσελάκης είναι «επικίνδυνος» από πολλές πλευρές, είπε ακόμα ο κ. Μαύρος, «λιγότερο πια για την κυβέρνηση, διότι ορισμένα του στοιχεία έχουν απομυθοποιηθεί και πρέπει να τα ξαναχτίσει από την αρχή αλλά και μέσα στην Αριστερά, όπου τον βλέπουν ως ένα θηρίο το οποίο έρχεται να τους κατασπαράξει».
Εισηγήσεις για καθιέρωση ορίου εισόδου 5% στην Βουλή
Ο κ. Μαύρος υποστήριξε ότι «υπάρχουν εισηγήσεις από τεχνοκράτες που υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση, οι οποίοι εισηγούνται το 4% και το 5%», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυτοδυναμίες αυτή τη στιγμή φαίνονται εξαιρετικά δύσκολες.
«Την αλλαγή νόμου την έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός, γιατί προσπαθεί να είναι θεσμικός και άρα δεν την θέλει. Αλλά υπάρχουν εισηγήσεις για το 4% ή 5%. Είναι άλλο να βγάλει κανείς ένα νόμο και να λέει δίνω 70 έδρες μπόνους σε ένα κόμμα για να μπορεί να κάνει αυτοδυναμία με σχετική αναίδεια και είναι άλλο να αλλάζει μία παράμετρο μέσα στον εκλογικό νόμο» είπε ο κ. Μαύρος.