Με διαφορά… φάσης ο Τσίπρας στη Μύκονο

16 mins read

Πιστός στο δόγμα «όλα γύρω μου είναι μαύρα» ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το νησί των ανέμων, προκειμένου να μιλήσει για τους περιορισμούς, αλλά βρήκε τους πάντες να εφαρμόζουν τα μέτρα, το νησί γεμάτο και τους επαγγελματίες έτοιμους να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Παρόλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας «πούλησε» και πάλι σενάριο καταστροφής για τον τουρισμό και την εξέλιξη της πανδημίας. «Δεν έχει νόημα να υποστηρίζουμε πράγματα που δεν επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα των πολιτών» επισημαίνει στο dailypost.gr πρώην βουλευτής, ο οποίος κρατά κριτική στάση απέναντι στην ηγεσία του κόμματος. «Η επίσκεψη ήταν καθυστερημένη, σχεδόν εκτός τόπου και χρόνου» συνεχίζει στο σκεπτικό του, επισημαίνοντας ότι η Μύκονος έχει πάνω από 90% πληρότητα.

Ίσως, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από… εξόδους. Βασικά από αποδράσεις, καθώς το κλίμα στην Κουμουνδούρου δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Κορυφαία στελέχη, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης κ.α. συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το αποφασιστικό συνέδριο το οποίο θα κρίνει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα συνεχιστεί η διεύρυνση της Προοδευτικής Συμμαχίας κοκ. Προετοιμάζονται, όπως βεβαίως προετοιμάζονται και οι προεδρικοί. Με το παράδοξο να είναι πως στο περιβάλλον του αρχηγού είναι πλέον περισσότερα στελέχη από το… ΠΑΣΟΚ. Τα οποία βλέπουν στο πρόσωπό του την εγγύηση παραμονής τους στον χώρο. Πράγμα που δίνει βάση στις αντιδράσεις των παλιών, που αισθάνονται ότι ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα. Σε κάθε περίπτωση, στην έκβαση της συγκεκριμένης μάχης πολλά θα κριθούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο και η εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως είναι λογικό, το κυρίαρχο θέμα της περιόδου είναι η πανδημία. Αν η κυβέρνηση καταφέρει να ελέγξει τη δυναμική της μετάλλαξης Δέλτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στη ΔΕΘ με αέρα κυριαρχίας, γεγονός που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον  Αλέξη Τσίπρα. Για αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να αξιοποιήσει την όποια ευκαιρία δημιουργίας εντυπώσεων του έδινε η Μύκονος. Έστω και για εκείνους που τον πιστεύουν ούτως ή άλλως. «Και η συσπείρωση καλή είναι, φασούλι-φασούλι γεμίζει το σακούλι» υποστηρίζει στέλεχος που στηρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και δικαιολογεί τους υψηλούς τόνους λέγοντας ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Facebook Comments