Με παρέμβαση Μητσοτάκη αντικαταστάθηκαν 13 διοικητές νοσοκομείων

14 mins read

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε αντικατάσταση 13 διοικητών και αναπληρωτών, ανακοινώνοντας τη νέα λίστα με τους διορισμούς των νέων προσώπων.

Ειδικότερα, έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών που είχαν επιλεγεί αρχικά και τοποθετήθηκαν νέοι στη θέση τους.

Επιπλέον, ανακλήθηκε η εντολή διορισμού 7 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν. Μετά και τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί εξαιτίας της πρώτης λίστας με τους διορισμούς- σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου- ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει επαναξιολόγηση και έτσι προέκυψε η νέα λίστα, μετά τις ανακλήσεις και τις παραιτήσεις.

Αναλυτικά η νέα λίστα με τους 111 διοικητές και αναπληρωτές διοικητών νοσοκομείων:

Το Υπουργείο Υγείας για τη νέα λίστα των διοικητών

Δίνοντας στη δημοσιότητα τη νέα λίστα των 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων που διορίζονται, το υπουργείο Υγείας επισήμανε ότι αυτή τη φορά το 77% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Επίσης, αναφέρει ότι ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80% για τους διοικητές νοσοκομείων. Αναλυτικά, το υπ. Υγείας αναφέρει:

«Μετά από μερική τροποποίηση της εντολής διορισμού των 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, στο πλαίσιο της οποίας:

1) Έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

2) Ανακαλείται η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

Επισημαίνεται ότι, το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους».

 

Facebook Comments