ΑρχικήΠολιτικήΜεγάλος τιμονιέρης με φθαρμένα τακάκια: Το απόλυτο αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλος τιμονιέρης με φθαρμένα τακάκια: Το απόλυτο αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Καθίστε κάτω, καθίστε κάτω! Τώρα θα τα ακούσετε! Τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας και έχετε την υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή», είχε πει από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ δεν υπάκουσαν, τα ειρωνικά σχόλια και οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο.

Είναι αναμενόμενο όμως να μην τον ακούνε στο κόμμα του; Είναι αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας που από πολλούς χαρακτηρίζεται «μάγος» της πολιτικής, «μεγάλος τιμονιέρης» του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να μην ελέγχει την Κ.Ο. του κόμματος του;

Από ότι φαίνεται είναι, ο «μεγάλος τιμονιέρης» κινείται με μεγάλη ταχύτητα, κεκτημένη από μια άλλη περίοδο όμως. Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανίσχυρος, ακλώνητος από την εξουσία, με μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία και με το ατού του νέου και αδιάφθορου κόμματος. Σήμερα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις δέκα μονάδες πίσω, συνεχίζει αποδεκατισμένος μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ με μια ετερόκλητη πλειοψηφία που στηρίζεται σε doubleface βουλευτές που ανήκουν στον Καμμένο αλλά ψηφίζουν ότι θέλει εκείνος και τον Σπύρο Δανέλλη.

Είναι σαφές ότι για να συνυπάρξουν αρμονικά τόσο ετερόκλητα στοιχεία, από αριστεριστές μέχρι ακροδεξιούς, υπάρχει ένα στοιχείο συνοχής, αυτό δεν είναι άλλο από την ίδια την εξουσια. Τώρα που εκεινη δείχνει να χάνεται, αρκετοί έχουν αρχίσει να «απασφαλίζουν», να κάνουν αυτό που εκείνοι θέλουν και να ακολουθούν προσωπικά σχέδια για την διάσωση τους.

Πως φαίνεται αυτό; Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κύριος Σταύρος Κοντονής αδειάζει από το Βήμα της Βουλής την κυβέρνηση λέγοντας ότι η παρούσα βουλή δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο. Πρώην Υπουργός της κυβέρνησης από τους Οικολόγους Πράσινους, ο Γιάννης Τσιρώνης κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο της Αθήνα, διασπώντας τις ισχνές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο εκλεκτός του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται μετά βίας στην Πέμπτη θέση. Νύν υφυπουργός, Περιβάλλοντος ο Γιώργος Δημαράς δίνει το παρών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Τσιρώνη, γνωρίζοντας ότι όλοι είναι έξαλλοι στην Κουμουνδούρου. Ο Νίκος Φίλης λέει ότι είναι καλό να γίνουν εκλογές νωρίτερα από τον Οκτώβριο, που είναι ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα. Το κόμμα βράζει γιατί θέλει δικά του πρόσωπα στο κυβερνητικό σχημά και όχι πασοκογενείς και πρώην δεξιούς. Οι οργανώσεις βγάζουν αποφάσεις στις οποίες εκφράζουν την αντίθεση τους με την «Πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ.  Μέσα σε όλα αυτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σπάνε το εμπάργκο στο ΣΚΑΪ και άλλοι εκφράζουν την πρόθεση τους να το κάνουν.

Α και ο μέγας Γιάννης Μιχελογιαννάκης τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.  Υ.Γ. Είναι τουλάχιστον δέκα που συμφωνούν με αυτή την άποψη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε αντίθεση με τον πληθωρικό Μιχελογιαννάκη, θα μιλήσουν στην ώρα τους.

Ο «μεγάλος τιμονιέρης» πηγαίνει με την ίδια ταχύτα που κινούταν όταν ήταν απόλυτος κυρίαρχος, όμως πια τα τακάκια της εξουσίας έχουν φθαρεί και τσιρίζουν ενοχλητικά στα αυτιά του…