Μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών & εισφοράς αλληλεγγύης ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός

8 mins read

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.

Πρόκειται για δύο ρυθμίσεις που απευθύνονται ουσιαστικά στη μεσαία τάξη, τόσο λόγω της μεγάλης εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ, όσο και λόγω του ότι όλα τα εισοδηματικά στρώματα επιβαρύνονται με την εισφορά αλληλεγγύης και ειδικά όσοι παίρνουν από 15.000 ευρώ και άνω.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται λοιπόν να ανακοινώσει την μείωση του ΕΝΦΙΑ 8% και σταδιακή μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, αντί για επιδοματική πολιτική, η μείωση φόρων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DailyPost.gr, η μείωση θα ξεκινήσει από το 2020 αντί για το 2021.

Κατά πληροφορίες, δε, το ανώτατο επίπεδο μείωσης για το 2020 μπορεί να φτάνει στο 40%, εκτός και αν υπάρχουν και άλλα θετικά μαντάτα-έκπληξη για την ελληνική οικονομία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τον Νότη Μηταράκη να κάνει λόγο για μείωση 0,9% το 2020.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων θετικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Facebook Comments