ΑρχικήΠολιτικήΜετά το BBC, το ρωσικό Sputnik προβάλει «Μακεδονική μειονότητα»

Μετά το BBC, το ρωσικό Sputnik προβάλει «Μακεδονική μειονότητα»

Πριν προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος από το BBC , το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, μιλά για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.

Το ρωσικό πρακτορείο δίνει βήμα στο ηγετικό στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του Ουράνιου Τόξου, Παύλο Βοσκόπουλο, ο οποίος συγκρίνει το Ελληνικό Κράτος με το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας του ’30.

Το  ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ελληνική ηλεκτρονική έκδοση του Sputnik και έχει τίτλο «Ουράνιο Τόξο στο Sputnik: 500 χωριά μιλούν τη μακεδονική γλώσσα», εστιάζει όπως αναφέρει στην «κοινότητα σλαβόφωνων στην Ελλάδα» καθώς , μια «ομάδα αγνώστου αριθμού Ελλήνων πολιτών διεκδικεί την αναγνώρισή της ως “Μακεδονική Μειονότητα της Ελλάδας”» και το «Ουράνιο Τόξο» είναι το κόμμα που, όπως ισχυρίζεται, εκφράζει την αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική μειονότητα που μιλά την μακεδονική γλώσσα».

Στα θετικά της Συμφωνίας ο κ. Βοσκόπουλος περιλαμβάνει την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» λέγοντας: «Συγκεκριμένα ένα βήμα μπροστά είναι ότι σε αυτή τη συμφωνία στα πλαίσια της ελληνικής εθνικής ιδεολογίας δεν γινόταν σεβαστή η ιδιαίτερη μακεδονική ταυτότητα, μεταξύ αυτών και η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Στη συμφωνία γίνεται αναφορά ότι η μακεδονική γλώσσα γίνεται σεβαστή, καθώς η πάγια θέση του ελληνικού κράτους είναι ότι δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα. Το δεύτερο θετικό είναι ότι επειδή υπάρχει στη συμφωνία αναφορά για την μακεδονική εθνότητα που είναι κυρίως νομικός όρος, είναι ρητή η αναφορά ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική εθνικότητα».