Μετά τον Φίλη και ο Σκουρλέτης παίρνει αποστάσεις από την πρόταση Τσίπρα

17 mins read
Daily Post: Π.Σκουρλέτης:Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει ''παρών'' στους κοινωνικούς αγώνες

Αντιδράσεων συνέχεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή αρχηγού από τη βάση, καθώς μετά τον Νίκο Φίλη και ο Πάνος Σκουρλέτης κράτησε αποστάσεις από την απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης επέλεξε να κοινοποιήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάρτηση της Καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δέσποινας Παπαδοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «η αμεσότητα της άμεσης μεταδημοκρατίας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι η δημοκρατία που όλοι ευχόμαστε και πολλοί φαντάζομαστε».

Η κ. Παπαδοπούλου υποστηρίζει ακόμη πως «υπακούοντας στους κανόνες της προβολής της σύγχρονης πραγματικότητας, δηλαδή της εικόνας της πραγματικότητας, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη για το τι σημαίνει και τι θα παράγει σαν πολιτική πράξη και εφαρμοσμένη πολιτική η πραγματικότητα της άμεσης εκλογής του Προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής (ακόμη πιο δυσοίωνη επιλογή) σε σχέση με αυτό που ονομάζουμε “Άμεση Δημοκρατία”. «Για αυτό ας σκεφτούμε καλύτερα την ουσία της μετάβασης από τον παλιό στο νέο ΣΥΡΙΖΑ και τι υποστηρίζουμε, τι θέλουμε. Γιατί η κοινωνία όσο και αν ψυχαγωγείται στα διαδικτυακά μέσα, ζει, ανασαίνει, νιώθει και αγωνίζεται μέσα στη ζωή. Και αυτή δεν είναι μια μετα-πραγματικότητα. Εκεί ποιες είναι οι προτάσεις ενός αριστερού κόμματος;» διερωτάται η ίδια, ενώ τον προβληματισμό της φαίνεται να συμμερίζεται και ο κ. Σκουρλέτης, επιλέγοντας να αναπαράξει το σύνολο της ανάρτησης.

«Συνειδητή υπόθεση»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ότι «το άνοιγμα του κόμματος, όλοι μαζί με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, το επιχειρήσαμε και το κάναμε πράξη φέρνοντας ένα νικηφόρο αποτέλεσμα τη δεκαετία του ’10 και ιδιαίτερα μετά το 2012 και έως το 2015». Ο ίδιος εμφανίστηκε «φανατικά υπέρ των συλλογικών διαδικασιών και θεωρώ ότι η συμμετοχή κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν σε ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων, πρέπει να είναι μια υπόθεση συνειδητή, να μην εξαντλείται απλά και μόνο σε μια διαδικασία εκλογής κάποιων οργάνων, αλλά να είναι μια καθημερινή υπόθεση», συμπληρώνοντας επιπλέον πως «αυτού του τύπου το κόμμα υπερασπιζόμουν και υπερασπίζομαι. Αυτό θεωρώ ότι έχει ανάγκη και η πολιτική ζωή του τόπου».

«Τα κόμματα κρίνονται από την πειστικότητα των θέσεών τους, των προτάσεών τους, της πολιτικής τους. Όλα τα υπόλοιπα έχουν τη σημασία τους, αλλά είναι δευτερεύοντα. Μη νομίζετε ότι στις εκλογές ο κόσμος θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, ανάλογα με το πώς το κάθε κόμμα διαμορφώνει την οργανωτική του ζωή», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Facebook Comments