Μετωπική Μητσοτάκη-Τσίπρα για την μελέτη Τσιόδρα το Σάββατο

13 mins read

Πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκινά μέσω zoom η σύσκεψη του πρωινού καφέ καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής.

Το πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι η έκθεση των Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί προμηνύει μια δύσκολη μέρα για την κυβέρνηση, αλλά ο εκνευρισμός που υπάρχει σε πολλούς συμμετέχοντες οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως όπως τονίζουν κατηγορηματικά «δεν υπήρχε οποιαδήποτε γνώση για την έκθεση πριν την επίσημη δημοσίευση της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει την θέση της κυβέρνησης λίγη ώρα αργότερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον Πρωθυπουργό, ούτε σε κανένα συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου».

Είχε προηγηθεί από την προηγούμενη μέρα ένας γύρος τηλεφωνημάτων προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Μητσοτάκη για να διερευνηθεί αν έχει παραδοθεί με email ή με κάποιον άλλο τρόπο η έκθεση από τον καθηγητή Τσιόδρα.

Κανένας δεν την είχε λάβει όπως διαβεβαίωσαν όλοι τον πρωθυπουργό, ενώ υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τηλεφώνημα προς τον κ. Τσιόδρα στο οποίο ο συνομιλητής του αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να μην την έχουμε λάβει»;

Άλλωστε λίγες ώρες αργότερα κλήθηκε και ο ίδιος να τοποθετηθεί για το θέμα και να προχωρήσει σε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης». Σημειώνει επίσης ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση «επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Είναι δεδομένο ότι το Σάββατο κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή θα υπάρξει σφοδρή σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό να έχει πει σε συνεργάτες του ότι θα απαντήσει σε όλα για να μην μείνει καμία σκιά στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Facebook Comments