Μηταράκης: «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφουν την τουρκική προπαγάνδα»

17 mins read

Αναφερόμενος στις ΜΚΟ, ο Νότης Μηταράκης διευκρίνισε στο Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά ότι με κάποιες από αυτές έχει πολύ καλή συνεργασία: «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολύ σοβαρών οργανώσεων οι οποίες παίζουν έναν καταλυτικό ρόλο».

Σχετικά με τις ΜΚΟ που έχουν παρανομήσει ανέφερε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει αρχίσει ελέγχους ενώ σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά για το πότε θα ανακοινωθεί η λίστα με τις ΜΚΟ που παρανόμησαν απάντησε ότι αυτό θα γίνει από τις αρμόδιες αρχές. «Θα ανακοινώσουμε τις ΜΚΟ που πληρούν τα κριτήρια, τις υπόλοιπες θα τις ανακοινώσει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας», διευκρίνισε.

Γιατί θα πάει στην Κομισιόν

«Περάσαμε με την πρώτη φάση της πανδημίας με μηδέν κρούσματα στα νησιά μας και μηδέν απώλεια ανθρώπινης ζωής. Τώρα υπάρχουν κάποιοι βουλευτές της αριστεράς οι οποίοι, αν θέλετε, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι δεν επιτρέπουν στον οποιονδήποτε να έρθει ανενόχλητος», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην χώρα μας έχουνε μιλήσει αντιγράφοντας τουρκική προπαγάνδα, όχι μόνο ευρωβουλευτές. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα έχει μία αυστηρότατη πολιτική προστασία των θαλάσσιων συνόρων χωρίς να υπερβαίνουμε τα όρια των διεθνών συνθηκών, χωρίς να υπερβαίνουμε τους κανονισμούς στο Αιγαίο», επεσήμανε.

«Κυρίως ευρωβουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς θέλουν ενημέρωση. Αλλά εδώ βλέπουμε και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιγράφουν την τουρκική προπαγάνδα»: Αυτό απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης σε ερώτηση σχετικά με την επικείμενη παρουσία του στις 6 Ιουλίου σε Επιτροπή για τα Δικαιώματα της Κομισιόν, προκειμένου να τοποθετηθεί για τα γεγονότα του Έβρου, μετά από δημοσιεύματα για πυροβολισμούς από την ελληνική πλευρά, τον Μάρτιο.

«Παρέχουμε στέγαση και σίτιση και επίδομα σε όλους τους αιτούντες άσυλο, με ευρωπαική χρηματοδότηση», είπε ο υπουργός, αναφέροντας ότι την Τετάρτη έχει ραντεβού με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για να υπάρξει συνέχεια στο ζήτημα του επιμερισμού των μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες.

Άλλα σημεία τοποθετήσεων του Ν. Μηταράκη:

-Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται γύρω στους 95 μετανάστες. Καθημερινά προσπαθεί η αστυνομία να τους μετακινήσει. Κυρίως, πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πάρει άσυλο.

-Μέχρι το επόμενο Πάσχα, ευελπιστούμε να έχουμε εκδώσει αποφάσεις για τις 95.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου.

-Δεν θέλουμε να είμαστε ο παγκόσμιος προορισμός για χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη.

– Στη Χίο και τη Μυτιλήνη πρέπει να βρεθεί μία λύση για νέους χώρους. Οι επιπτώσεις της έντασης του Φεβρουαρίου δημιούργησαν καθυστερήσεις.

Facebook Comments