Μητσοτάκης: «Δεν θα γίνουν εκλογές, μπορείτε να πάτε διακοπές κ. Τσίπρα»

44 mins read

Με τον πιο κατηγορηματικό τόνο απέκλεισε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κατηγορηματικό τρόπο ακύρωσε οποιοδήποτε σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι ίσως έχει σκοπό
να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές πριν έρθουν τα μαντάτα και για ύφεση τα λουκέτα και την ανεργία.

Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχος και να πάτε διακοπές θα είστε αρχηγός της αντιπολίτευσης μέχρι το 2023 του απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Κλείνω με μία αναφορά στον εφιάλτη σας, δίνετε την εντύπωση ότι ξυπνάτε καθιδρος το βράδυ και λέτε τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές, αυτός είναι ο πανικός σε σας και στα στελέχη σας. Ηρεμήστε κ. Τσίπρα μπορώ να αποκαταστήσω την ηρεμία του ύπνου σας και να σας πω ότι θα πάτε άνετα διακοπές το καλοκαίρι. Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας. Μπορείτε να μην έχετε αυτή την ανησυχία η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και η κυβέρνηση έχει πολιτικό κεφάλαιο που προτίθεται να επενδύσει. Θα κάνουμε κάποιες προσαρμογές στο πρόγραμμά μας αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του θα υλοποιηθεί.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μπορούμε να έχουμε πρόσθετα και σημαντικά κεφάλαια στη διάθεσή μας για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτό το μεγάλο μετασχηματισμό τον οποίο τόσο ανάγκη έχει η χώρα. Επομένως μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας άνετα και να ξαναδώσουμε όλοι μαζί εκλογικό ραντεβού το 2023 μέχρι τότε έχετε ακόμα τρία χρόνια στην αντιπολίτευση»

Λίγο νωρίτερα ο κύριος Τσίπρας είχε αναφέρει ότι αν θέλει ο πύργος ας πάει σε εκλογές για να δει ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού εάν κάνει το απονενοημένο διάβημα.

«Πηγαίνετε σε εκλογές να δείτε τι έχετε να πάθετε και πως θα σταθούν απέναντι σας όλοι αυτοί που σήμερα σας υποστηρίζουν επειδή είστε ο Μωυσής και μας σώσατε από την πανδημία. Μόλις κάνετε αυτό το απονενοημένο διάβημα θα δείτε που θα πάνε οι δείκτες της οικονομίας και ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού»

Μητσοτάκης: «Τέσσερα νέα μέτρα για την ελάφρυνση των φορολογουμένων»

Με ανακοινώσεις για την ελάφρυνση των φορολογουμένων έκλεισε την πρωτολογία του ο Πρωθυπουργός. Όπως ανακοίνωσε, η κυβέρνηση προχωράει στα εξής μέτρα:

-Οι οφειλές Μαρτίου – Σεπτεμβρίου που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο και θα αποπληρωθούν σε 12 ή 24 δόσεις από το 2021.

-Αύξηση στον αριθμό των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 8 αντί για 3-μηνιαίες δόσεις

-Επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων. Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τους φόρους τους φέτος θα έχουν έκπτωση 2%.

– Το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία ενισχύεται με ακόμα 200 εκατ. ευρώ θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών μέχρι τον Ιούλιο και αν χρειαστεί θα επεκταθεί και στον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αντέδρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας θετικό μόνο το μετρό για την αναστολή πληρωμών φόρου: «Ανακοινώσατε κάποια μέτρα εδώ. Το ένα είναι περιορισμένο μετρό για την στήριξη του ασφαλιστικού κόστους. Εμείς προτείναμε 100% Θεωρώ ότι είναι θετικό να υπάρξουν αναστολές πληρωμών φόρου το 2020 και να πάνε σε στο 2021 σε δόσεις. Θεωρώ ότι είναι θετικό αυτό πράγματι γιατί οι επιχειρήσεις δεν έχουν λεφτόδέντρα και δεν μπορούν να δώσουν χρήματα όταν δεν έχουν τζίρο.

Όμως τι θα γίνει με τις επιταγές που είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Ανακοινώσατε και Έκπτωση φόρου 2% σε όποιον πληρώσει εφάπαξ το φόρο καλή είναι η μείωση αλλά ποιος το θέλει αυτό; Βοήθα αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ ποιος έχει την οικονομική δυνατότητα, αυτός που έχει τις καταθέσεις και στα μπαούλα του λεφτά όχι αυτός που αγωνία σήμερα και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Άρα πάλι αυτό ευνοεί τους έχοντες και κατέχοντες».

Η ομιλία στη Βουλή

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/284190612706471/

«Έχει έρθει η ώρα να καταλάβετε ότι αυτή κυβέρνηση, μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση, γνωρίζει πολύ καλά πότε το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει και πότε να στηρίζει τη επιχειρηματικότητα. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που πολεμάτε, δεν υπάρχει» απάντησε ο Πρωθυπουργός στις κατηγορίες που εκτόξευσε λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.
Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επενδύσεις που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στη χώρα, είπε: «Μέσα στην κρίση 2 ελληνικά startups εξαγοράστηκαν, σε 3η επιχείρηση εισήλθε σημαντική χρηματοδότηση από το εξωτερικό και η προβληματική Forthnet εξαγοράστηκε και διασώθηκε. Κι αυτό ενώ ελάχιστοι διεθνώς έκαναν επενδύσεις».

«Εξακολουθείτε κ. Τσίπρα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «σε κάθε εμφάνισή σας στη Βουλή, όταν κάνετε αναφορές στην οικονομία να παρουσιάζετε την κατάσταση, όπως την παραδώσατε, ιδιαιτέρως ωραιοποιημένη… Δεν έχετε απαντήσει ακόμα σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Αν το πράγματα τον Ιούλιο του 2019 πήγαιναν τόσο καλά, γιατί χάσατε με σχεδόν 10 μονάδες; Και αν τα πράγματα πηγαίνουν σήμερα όσο άσχημα τα παρουσιάζετε, γιατί η εικόνα των μετρήσεων που αποτυπώνουν τον δείκτη αισιοδοξίας είναι τελείως διαφορετική από αυτή που παρουσιάζετε; Φοβάμαι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, «ότι τα μαθήματα από την προηγούμενη διακυβέρνησή σας και από την ετυμηγορία της κάλπης δεν τα έχετε πάρει ακόμα».

Η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/306544533680597/

Στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τρεις μήνες μετά από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις της χώρας παραμένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια».

Όπως υπογραμμίζει, «με την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην αξιοποιήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα που άφησε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, ανατροφοδοτείται η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της υψηλής ύφεσης, ενώ ταυτόχρονα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, μισθοί μειώνονται και οι φόβοι για αναδιάρθρωση της αγοράς σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιβεβαιώνονται».

Ο κ. Τσίπρας καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν είναι «διατεθειμένος, έστω και τώρα, μετά την πρόταση της Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, που έχει παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση ή θα περιμένει την ύφεση, να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, την ανεργία να σκαρφαλώσει ξανά στα μεγέθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της Ε.Ε. μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει;».

Facebook Comments