Μητσοτάκης: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο υπουργός Ρασπούτιν – Η επόμενη Βουλή θα το διερευνήσει

21 mins read

O Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, τις προσλήψεις στο δημόσιο, την ασφάλεια και την κατάργηση ασύλου, τα ελληνοτουρκικά και διευκρίνισε που θα είναι υποψήφιος, έκανε ειδική αναφορά στα fake news και αποκάλυψε ότι στην επόμενη κυβέρνηση θα καταργήσει το άσυλο.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γιάννη Αγγελή που μιλάει για τον “Ρασπούτιν”, που είναι μέλος της κυβέρνησης, έδειξε ξεκάθαρα το υπουργείο Δικαιοσύνης φτάνοντας μάλιστα να συμφωνήσει με τους δημοσιογράφους, Γιάννη Σαραντάκο και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, στο Open ότι δύο ήταν οι υπουργοί της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο κ. Καλογήρου: “Όλοι τον ξέρουν. Και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας”. Τόνισε, επίσης, ότι οι καταγγελίες Αγγελή για την υπόθεση Novartis εφόσον εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να φτάσουν στη Βουλή: “Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μία φορά στα fake news που κατασκευάζει η κυβέρνηση και διευκρίνισε: “Θα είμαστε οδοστρωτήρας σε ό, τι εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και κυρίως απέναντι στη γραφειοκρατία. Οι εργαζόμενοι θα είναι κερδισμένοι από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας”.

Απέκλεισε τις απολύσεις στο δημόσιο και μίλησε για αξιολόγηση, κάτι που όπως εκτίμησε θέλουν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Ως προς τις προσλήψεις που θα γίνονται στην θέση όσων συνταξιοδοτούνται δε συμμερίστηκε την θέση του κ. Τσίπρα για προσλήψεις 1 προς 1. “Εκεί που χρειαζόμαστε θα προσλαμβάνουμε. Και θα προσλαμβάνουμε εξειδικευμένο προσωπικό”, συμπλήρωσε.

“Καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί όμως να αποτελεί «μπακάλη» τον Κεντρικό Τραπεζίτη. Οι πολίτες τιμωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αφόρητη έπαρση που επιδεικνύει”, δήλωσε και μίλησε για την έπαρση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να εχουν ακόμη και μετά τις εκλογές μέλη της κυβέρνησης.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα υπογράψει τους διορισμούς στη Δικαιοσύνη το μόνο που απάντησε ήταν: “Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ο εγγυητής της Συνταγματικής τάξης και ο ίδιος ένας έγκυρος νομικός”.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών και προανήγγειλε μία καλά προετοιμασμένη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ως προς τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία δήλωσε ότι ο κ. Ράμα θα πρέπει να σέβεται τη μειονότητά μας, αν θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Επανέλαβε την “πληγή” που έχει αφήσει στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών.

Επανέλαβέ, επίσης, ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, όχι απλώς θα το τροποποιήσει.

Επίσης, είπε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος σε 3 περιφέρειες από τις 5 στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος στις ευρωεκλογές, εκτός από τη Β΄Αθηνών και την Αχαΐας, θα είναι υποψήφιος και στη Β΄Πειραιά.

 

Facebook Comments