"Μύλος" έγιναν Μαξίμου, Τσακαλώτος, Πετρόπουλος για το "δώρο Πάσχα" στους συνταξιούχους

9 mins read

‘Ανω-κάτω έχει γίνει η κυβέρνηση με φόντο το “δώρο Πάσχα” στους συνταξιούχους. Μαξίμου και Τσακαλώτος “άδειασαν” τον Τάσο Πετρόπουλο κι ο υφυπουργός Εργασίας αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις που έβαλαν φωτιά στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου όταν ο υφυπουργός Εργασίας καλλιεργούσε κλίμα για νέες παροχές.”Ρωτήστε τον Πετρόπουλο να σας απαντήσει» ήταν η οργισμένη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών είναι ριζικά αντίθετος σε προεκλογικές “παροχές” ενώ κατά τις ίδιες πηγές υπάρχει “κόκκινη γραμμή” και από τους θεσμούς.

Νωρίτερα ο κ. Πετρόπουλος με δηλώσεις του (24/7 ρ/σ) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί και δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διάψευση υπήρξε και από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ γίνεται προσπάθεια να “πέσουν οι τόνοι” της διαφωνίας.

Στο κλίμα αυτό ο Τάσος Πετρόπουλος ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας πως «ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί “Δώρο Πάσχα” στους συνταξιούχους».

«Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει», διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.Facebook Comments