Μήνυμα Χρυσοχοΐδη: «Αποχωρώ από το Υπουργείο όχι από τον δημόσιο βίο»

12 mins read

Σε φορτισμένο κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στην αρχή των δηλώσεών του ο κύριος Χρυσοχοΐδης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που με τίμησε και μου εδωσε αυτή την ευκαιρία. Η πολιτική είναι σκληρή για εκείνον που επωμίζεται το βάρος των απόφασεων. Αποχαιρετώ το υπουργείο και όχι το δημόσιο βίο», ενώ εν συνεχεία ευχαρίστησε για την συνεργασία τον «φίλο από τα παλιά» Λευτέρη Οικονόμου «όταν φεύγω, αυτός μένει και έτσι υπάρχει συνέχεια», όπως επίσης ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχανε, τον πρώην υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά « από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ένα δύσκολο έργο».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε έναν συνολικό απολογισμό της διετούς παρουσίας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» χρειάζεται επαναπροσδιορισμό του περιεχομένου του και υπεραμύνθηκε του ρόλου της αστυνομίας κατά τη θητεία του, ενώ ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Μάλιστα έκλεισε την ομιλία απευθυνόμενος προς τους νέους «που με έκαναν αρνητικό σύνθημα. Εσείς θα ζήσετε στο νέο κόσμο. Εσείς πρέπει να τον φτιάξετε. Δουλέψτε και αγωνιστείτε να γίνουν τα προβλήματα ευκαιρίες για έναν ανοιχτό κόσμο στα μέτρα σας».

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έπλεξε το εγκώμιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέγοντας ότι το όνομά του θα μείνει με χρυσά γράμματα στην ιστορία του υπουργείου και μάλιστα αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά του κ. Χρυσοχοΐδη ως υπουργού στον τομέα της δημόσιας τάξης, λέγοντας ότι ήταν ο υπουργός που επί των ημερών του εξαρθρώθηκε η «17Ν».

Facebook Comments