«Μήνυμα» από Τσίπρα ότι δεν έλαβε το… μήνυμα της κάλπης

18 mins read

‘Ενα στοιχείο ήταν ξεκάθαρο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μια μέρα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών: Ότι δεν έλαβε το μήνυμα της κάλπης.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί άνετος ενόψει των εθνικών εκλογών προκειμένου να ενθαρρύνει στελέχη και ψηφοφόρους αλλά και να δείξει ότι ελέγχει απολύτως την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος όπου τα μαχαίρια έχουν βγει στον αέρα και… εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση.

«Απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα είναι ότι χθες το βράδυ αποφάσισα να μην επιμείνω στον αρχικό μας σχεδιασμό για εξάντληση της τετραετίας και να πάμε σε εκλογές. Αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές ως απόδειξη σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία», είπε και συνέχισε: «Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει, αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.

Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της Ν.Δ., αλλά επέλεξαν μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου. Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας μετά από 8 χρόνια μνημονίων. Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε και για ποιους παλεύουμε», είπε, υποτιμώντας ανοικτά τη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά κυρίως επιχειρώντας να τη διαστρεβλώσει, καθώς οι μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ν.Δ. ξεπέρασαν το 11%. Επί της ουσίας, έμεινε στην ίδια γραμμή των απειλών και της κινδυνολογίας, ενώ επέστρεψε στην τακτική των δήθεν ανοιγμάτων προς το Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας ότι η αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή τελικά ωφέλησε μόνο τη Νέα Δημοκρατία.

«Το δίλημμα τον εκλογών είναι ένα και είναι αμείλικτο», υποστήριξε. «Την επομένη των εθνικών εκλογών είτε θα έχουμε κυβέρνηση της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μαζί με υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία». Προγραμματικά, συνέχισε, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει και θα διευρύνει την προσπάθεια προστασίας και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά στην ημερομηνία των εθνικών εκλογών το Μαξίμου αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στις 7 Ιουλίου και τις 30 Ιουνίου και ο λόγος που προβάλλει είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες εξετάσεις. Εσωστρέφεια Από χθες έχει ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ένας κύκλος εσωστρέφειας, που κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα καταλήξει, καθώς είναι η πρώτη στρατηγικής σημασίας εκλογική ήττα που υφίσταται ως κόμμα.

 

Facebook Comments