Μητσοτάκης: 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί

7 mins read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το δημογραφικό αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού και τάχθηκε κατά της επιδοματικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αντέκρουσε την κριτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό σύστημα που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει η ΝΔ και ανέφερε ότι στο δικό του πρόγραμμα οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή τους. «Η δική μας επιδίωξη, αντέτεινε, είναι η δημιουργία χιλιάδων νέων καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας σε μια οικονομία που θα αναπτύσσεται με διπλάσιους ρυθμούς από τους σημερινούς» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνησή του είναι η άμεση ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ, πρόσθετα κίνητρα για τα ζευγάρια που θα τεκνοποιούν πριν τα τριάντα. Παράλληλα, όλα τα βρεφικά είδη, θα υπαχθούν στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και θα υπάρχουν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή θα ενισχυθεί ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου.

Facebook Comments