Μητσοτάκης – Ελπιδοφόρος: Ξεκίνησε η συνάντησή τους

8 mins read

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αντάλλαξε και θερμή χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλα κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.  Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα, ανανέωσε το ραντεβού του με τον κ. Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη.


Νωρίτερα πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δεν παρέστη στη δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί είχε δώσει το μήνυμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για συνάντηση των Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

 

Facebook Comments