Μητσοτάκης για πρόταση μομφής: «Είμαστε απολύτως έτοιμοι για την κοινοβουλευτική μάχη»

8 mins read

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης τόνισε «Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση».

Και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι γι’ αυτή την πολιτική μάχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν του», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την υποβολή της πρότασης μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος την έκανε αποδεκτή εκ μέρους της κυβέρνησης, η Βουλή διέκοψε για τις 18:00 οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Facebook Comments