Μητσοτάκης στο CNN: «Έχουμε διαφορές με την Τουρκία- Μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε στα εδαφικά θέματα»

14 mins read

Στο CNN έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη λίγο πριν από τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης  στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Με την Τουρκία έχουμε διαχρονικές δυσκολίες και μία και μοναδική διαφορά: την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Δεν είναι εύκολο να επιλυθεί, αλλιώς θα είχε ήδη γίνει. Μπορούμε όμως να το επιχειρήσουμε και στο μεταξύ να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε τομείς, όπως η Πολιτική Προστασία και η κλιματική αλλαγή», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο CNN, λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 78ης Συνόδου Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

“Ζωντανά στο CNNi φιλοξενήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 78ης Συνεδρίασης του ΟΗΕ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός που το απόγευμα στις 18:00 θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνει το δικό του στίγμα στο μεγαλύτερο δημοσιογραφικό δίκτυο των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία, μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε όσον αφορά τα εδαφικά θέματα»” έγραψε το CNN.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σχετικά με την κλιματική αλλαγή: «Χτυπηθήκαμε από τις πλημμύρες. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή».

Σε ερώτημα για το αν ο τουρισμός κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή και όσα αυτή μπορεί να επιφέρει, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεται στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο. Ίσως είναι μια ευκαιρία μέσω της κλιματικής αλλαγής να προωθήσουμε στον κόσμο πως μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και τον Απρίλιο. «Η οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό», πρόσθεσε.

 

ΔΕΙΤΟ  TO VIDEO

Πηγή CNN

Facebook Comments

Τελευταία Νέα