ΝΔ: «Έλεος! Τα λαγωνικά του Τσίπρα είδαν βεβήλωση αρχαιολογικού χώρου από Τομ Χανκς και Τζεφ Μπέζος»

29 mins read

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για  δήθεν «βεβήλωση» του αρχαιολογικού χώρου του Δεσποτικού από την επίσκεψη  του Πρωθυπουργού.

Όπως τονίζουν από τη Νέα Δημοκρατία «Την Κυριακή το βράδυ ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσκλήθηκαν και δείπνησαν με ανθρώπους που ασκούν σημαντική παγκόσμια επιρροή, οι οποίοι έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά».

Εν συνεχεία αναφέρουν πως «Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται θετικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αφού τα οφέλη για την προβολή της χώρας είναι προφανή. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως προκάλεσε οργή! Αυτή τη φορά τα λαγωνικά του κ. Τσίπρα ανακάλυψαν βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου του Δεσποτικού από την επίσκεψη εκεί του Πρωθυπουργού, του Τόμ Χάνκς, του Τζεφ Μπέζος, της Ρίτα Γουίλσον, του Μπάρι Ντίλερ, της Νταϊάν φον Φύρστενμπεργκ του Άντερσον Κούπερ».

Τέλος, κλείνει η ανακοίνωση «Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν απαιτείται άδεια για να επισκεφθεί κάποιος με την παρέα του, την παραλία στο Δεσποτικό. Πόσο μάλλον όταν το δείπνο, που τόσο τους ενόχλησε, έγινε αλλού! Έλεος πια με την αντιπολίτευση της μίρλας και της μικρότητας»!

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Παρέμβαση είχε κάνει η Τομεάρχης Πολιτισμού  του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, που ρωτούσε, εάν το εν λόγω δείπνο ήταν σε γνώση του υπουργείου Πολιτισμού και εάν είχε χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια από το ΚΑΣ, ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκδήλωσης και πώς εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες των συμμετεχόντων, αν υπήρχε προσωπικό που θα εξυπηρετούσε ειδικά τους συμμετέχοντες στο εν λόγω δείπνο την βραδιά αυτή στη νησίδα Δεσποτικό, πόσα άτομα συμμετείχαν συνολικά στην εκδήλωση (συμμετέχοντες και προσωπικό) και τι είδους προσωρινές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δείπνου;

Ακολουθεί ολόκληρη η  ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Την Κυριακή 4 Ιουλίου, σύμφωνα με  δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του συνέφαγαν σε δείπνο στη νησίδα Δεσποτικό με γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγό του Χόλυγουντ, με διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, με τον  επικεφαλής της Amazon, με διάσημους ηθοποιούς καθώς και με δημοσιογράφο διεθνούς δικτύου. (Στο ακατοίκητο Δεσποτικό το δείπνο του Μητσοτάκη με τους Μπέζος, Ντίλερ και Χανκς).

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του μετέβησαν στο Δεσποτικό – παρά τον ιδιωτικό χαρακτήρα  της επίσκεψης – με σκάφος του Λιμενικού στη συγκεκριμένη νησίδα.

Η νησίδα Δεσποτικό (δυτικά της Αντιπάρου) από το 2000 έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 944/Β/31-7-2000). Πρόκειται για έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, που όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Οδυσσεύς» του υπουργείου Πολιτισμού: «Ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Μάντρα Δεσποτικού ανασκάπτεται συστηματικά από το 2001 και μέχρι σήμερα οι συνεχιζόμενες έρευνες έχουν φέρει στο φως ένα εκτεταμένο ιερό αφιερωμένο στον Απόλλωνα, η ύπαρξή του οποίου ήταν άγνωστη από επιγραφικές ή άλλες φιλολογικές πηγές της αρχαιότητας». Η συγκεκριμένη νησίδα προστατεύεται από την περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία, ως αρχαιολογικός χώρος.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο Δεσποτικό στήθηκε ένα ειδυλλιακό και κινηματογραφικό σκηνικό, με τραπέζια, καρέκλες και πλούσια εδέσματα (Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι / Σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στήθηκε το τσιμπούσι στο Δεσποτικό της Αντιπάρου).

Επειδή, η προστασία των αρχαιολογικών μνημείων και η διαφύλαξη τους είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

Επειδή, η νησίδα Δεσποτικό αποτελεί σε όλη της την έκταση κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο.

Επειδή, πραγματοποιούνται στη νησίδα σημαντικές αρχαιολογικές εργασίες

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Ήταν σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού η  διοργάνωση του συγκεκριμένου δείπνου στη νησίδα Δεσποτικό; Είχε χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια από το ΚΑΣ;

2. Ποια μέτρα λήφθηκαν ώστε να μην προκληθούν προσκόμματα στις συνεχιζόμενες αρχαιολογικές εργασίες;

3. Ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκδήλωσης και πώς εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες των συμμετεχόντων; Υπήρχε προσωπικό που θα εξυπηρετούσε ειδικά τους συμμετέχοντες στο εν λόγω δείπνο  την βραδιά αυτή στη νησίδα Δεσποτικό; Πόσα άτομα συμμετείχαν συνολικά στην εκδήλωση (συμμετέχοντες και προσωπικό);  Τι είδους προσωρινές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δείπνου;

 

Facebook Comments