ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Το ρολόι μετράει αντίστροφα: 'Εχουμε 91 μέρες μέχρι τις εκλογές

Μητσοτάκης: Το ρολόι μετράει αντίστροφα: 'Εχουμε 91 μέρες μέχρι τις εκλογές

Το στίγμα της ΝΔ για την προεκλογική περίοδο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη διευρυμένο Διαγραμματειακό Οργανο και κάλεσε τα στελέχη να αναδείξουν τον προγραμματικό λόγο σε κάθε γωνιά της χώρας.
Δήλωσε με ικανοποίηση ότι στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία “η ΝΔ είναι διαφορετική” επισημαίνοντας την ανανέωση και άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.
Επικεντρώνοντας τα πυρά προς τον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πολλές φορές αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ένα κόμμα και έναν πολιτικό αντίπαλο που δεν υπάρχει. Μιλάει για μία άλλη ΝΔ. Μιλάει για έναν άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όσο εμείς θα βουτάμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας τόσο ο κ. Τσίπρας θα ανακαλύπτει δίπολα από το παρελθόν. Και όσο εμείς θα σκύβουμε στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών τόσο ο ίδιος θα επενδύει στην οξύτητα και στην πόλωση. Δε θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο, δε θα πέφτει τίποτα κάτω αλλά ταυτόχρονα θα μιλάμε θετικά και προγραμματικά».
Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους μήνες ενόψει των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων και τόνισε: «26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.
Σε περίπτωση που το επιλέξει, έχουμε εθνικές εκλογές και προφανώς αυτή είναι η μητέρα των μαχών. Στην περίπτωση όμως που δεν το επιλέξει, και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση ακριβώς τα ίδια που θα κάναμε εάν είχαμε εθνικές εκλογές την 26η Μαΐου.
Το ρολόι λοιπόν μετράει αντίστροφα: έχουμε 91 μέρες μέχρι τις εκλογές -δεν προσδιορίζω τι εκλογές θα είναι. Και κάθε μέρα μετράει. Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα συμπορευτούμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε αυτό τον ωραίο αγώνα, όχι να γίνουμε Κυβέρνηση, αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα.  Αυτός είναι ο στόχος μας, και δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε από αυτόν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι καλή δύναμη και καλή δουλειά σε όλους μας.»
«Πριν από τρία χρόνια παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο είχε υποστεί απανωτές εκλογικές ήττες , πολλοί προεξοφλούσαν ότι βρισκόταν σε μία διαρκή πτωτική πορεία. Καταφέραμε όλοι μαζί αυτή την πτωτική πορεία να την αντιστρέψουμε, να την ξανακάνουμε ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να περάσουμε στην κοινωνία, στους παραγωγικούς φορείς, τους επιστημονικούς φορείς τον πυρήνα του οικονομικού αυτού προγράμματος. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης.
Το λέω αυτό, διότι από τη φύση της η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιο κοντά ιδεολογικά στις ανησυχίες της μεσαίας τάξης και του ιδιωτικού τομέα, που έχει δυστυχώς συνθλιβεί στα χρόνια της κρίσης.
Το ξέρουμε πολύ καλά και έχουμε πράγματα πολύ ουσιαστικά να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους και να διαδώσουμε το πρόγραμμά μας, και αυτό προφανώς θα γίνει και μέσα από τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.