Μητσοτάκης από Ρόδο: Η απερχόμενη κυβέρνηση φέρεται στη Βουλή σαν τροχονόμος συμφερόντων

22 mins read

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση φέρεται στη Βουλή σαν τροχονόμος συμφερόντων και προέβλεψε ότι οι Έλληνες θα καταδικάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει κάνει «νοσηρή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πολιτική”.

“Με όλη αυτή την τοξικότητα, με την προσπάθεια να βουλιάξει η πολιτική ζωή στο βούρκο. Η απερχόμενη κυβέρνηση φέρεται στη Βουλή σαν τροχονόμος συμφερόντων. Κάτι που εξηγεί γιατί ντε και καλά ο κ. Τσίπρας θέλει να μείνει λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Διεκδικούμε να κυβερνήσουμε τη χώρα όχι απλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτά τα οποία έκανε αλλά γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε πολύ καλύτερα. Ζητούμε τη στήριξη σας στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, είτε γίνουν τον Μάιο είτε γίνουν τον Οκτώβριο. Όχι μόνο γιατί πρέπει να τιμωρηθεί η κυβέρνηση, διότι είναι μια κυβέρνηση που ζημίωσε τη χώρα αλλά γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο και ότι μία κυβέρνηση μπορεί να δώσει χώρο στα όνειρα και τις ελπίδες των Ελλήνων, να ξαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία, να ξαναφέρει την ευημερία για όλους τους Έλληνες», σημείωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τόνισε επίσης πως η ΝΔ έχει δύο χαρακτηριστικά που είχε από την ίδρυση της. «Το πρώτο είναι ότι είναι η παράταξη που ένωνε τους Έλληνες. Είμαστε απέναντι σε κάθε διχασμό, κάθε φορά που η χώρα διχάστηκε το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά. Μακριά, λοιπόν, από εμάς λογικές όπως τους «τελειώνουμε», δεν ταιριάζουν αυτές οι λογικές στην ιστορία της παράταξης μας. Το δεύτερο χαρακτηριστικό μας είναι ότι είμαστε μία βαθιά λαϊκή παράταξη. Το χρέος της πολιτικής είναι να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κάνουμε πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Η καρέκλα και η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα εργαλείο».

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας ας θυμόμαστε ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Το πρώτο που θα θυμόμαστε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στην εξουσία εξαπάτησε τους Έλληνες πολίτες, σας κορόιδεψε κατάμουτρα.

Το δεύτερο που θα θυμούνται οι Έλληνες πολίτες είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σας έπνιξε στους φόρους. Τσάκισε τη μεσαία τάξη. Τιμώρησε την επιχειρηματική επιτυχία. Η κυβέρνηση έκανε σκληρή ταξική πολιτική. Σας έπνιξε στους φόρους για να βγάλει μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που χρειαζόταν για να έρθει στη συνέχεια να τα μοιράσει σε χριστουγεννιάτικα επιδόματα ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να κερδίσει κάποιες ψήφους. Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια καταστροφική πολιτική για την οικονομία. Είναι μια πολιτική που καταδίκασε την Ελλάδα στην καθήλωση και τη μιζέρια.

 Ο τρίτος λόγος που οι πολίτες θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία βαθιά προβληματική συμφωνία. Το λέω αυτό εδώ πέρα, στο νότιο Αιγαίο, στο άλλο άκρο της Ελλάδας επειδή άκουσα κάποιους τοπικούς βουλευτές περίπου να εκλιπαρούν τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί μία αντίστοιχη συμφωνία με την Τουρκία. Όχι, ας το αφήσουν παρακαλώ, αρκετή ζημιά έχουν κάνει στα εθνικά θέματα. Να μην ανοίξουμε λίγους μήνες πριν τις εκλογές άλλες εθνικές πληγές».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα