ΑρχικήΠολιτικήΜιωνής: «Ο Παππάς ήξερε ότι ο Παπασταύρου ήταν αθώος, αλλά...it’s just politics»

Μιωνής: «Ο Παππάς ήξερε ότι ο Παπασταύρου ήταν αθώος, αλλά…it’s just politics»

Ξεκίνησε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής το δεύτερο μέρος της κατάθεσης του πρώην υπουργού επικρατείας, Νίκου Παππά, μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Μιωνή για δύο συναντήσεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου και στο γραφείο του με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Γιάννη Φιλιππάκη.

Στόχος των συναντήσεων ήταν να υπάρξει συμβιβασμός και με επηρεασμό της Δικαιοσύνης στις δικαστικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία με τον εκδότη.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας απέστειλε υπόμνημα στη επιτροπή στο οποίο επαναλαμβάνει ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε συγκροτήσει εγκληματική συμμορία που απαιτούσε εκβιαστικά από τον ίδιο την καταβολή ποσού 350 χιλ ευρώ για έξοδα στον εκδότη προκειμένου να διευθετήσουν τις δικαστικές του υποθέσεις.

Σχετικά με την κατάθεση του κ. Παππα αναφέρει πως δεν θέλει οι καταγγελίες μου να χρησιμοποιηθούν πολιτικά εναντίον του γιατί ο ίδιος δεν ήταν μέρος του προβλήματος. Όμως προσθέτει για την υπόθεση Παπασταύρου: «Το μόνο για το οποίο μπορώ να μεμφθώ τον κ. Παππά είναι ότι ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Παπασταύρου είναι αθώος ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του. Μάλιστα όπως μου είχε πει χαρακτηριστικά “it’s just politics”».

Όσον αφορά στις επαφές που φέρεται να είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι «τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε του μίλησα ποτέ όσο ήταν πρωθυπουργός, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα το πόδι μου έστω για ένα δευτερόλεπτο» και προσθέτει: «Αυτονοήτως ο κ. Σαμαράς δεν μεσολάβησε ποτέ μεταξύ εμού και του κ.Φιλιππάκη προκειμένου να επέλθει οποιοσδήποτε συμβιβασμός. Οποιοσδήποτε συμψηφισμός γίνεται μεταξύ του δικαστικού συμβιβασμού του 2013 με τις εκβιαστικέ ενέργειες της περιόδου 2016-18, γίνεται ελλείψει επιχειρημάτων και είναι δείγμα πανικού από τους μηνυόμενους».