ΑρχικήΠολιτικήΜπακογιάννη: «Καμία βεντέτα με τον Σαμαρά - Όσα λέγονται είναι μπαρούφες» (video)

Μπακογιάννη: «Καμία βεντέτα με τον Σαμαρά – Όσα λέγονται είναι μπαρούφες» (video)

Η Ντόρα Μπακογιάννη στους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΪ, για την οπαδική βία, το νομοσχέδιο για τους παράνομους μετανάστες και τον Αντώνη Σαμαρά.

Αρχικά για την τροπολογία που αφορά την άδεια παραμονής μεταναστών, τόνισε ότι «ο νόμος Σαμαρά για τους μετανάστες ισχύει στο ακέραιο, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ένας μετανάστης παίρνει τα χαρτιά. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Σαμαρά μέχρι σήμερα έχουν πάρει τα χαρτιά παραμονής 80.000 άνθρωποι. Τι προέβλεπε ο νόμος αυτός; Την επταετία. Με αυστηρότερα κριτήρια που βάζουμε γιατί θέλουμε καθαρό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας αυτό γίνεται στα τρία».

«Τα επτά χρόνια που είναι κάποιος στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά είναι καλύτερα να είναι στην αφάνεια, να μην ξέρουμε πού βρίσκεται ή να έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν και να ξέρουμε πού δολεύουν;» αναρωτήθηκε η κυρία Μπακογιάννη.

 

 

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν σε αυτές τις δουλειές. Είμαστε μια προχωρημένη κοινωνία. Οι νέοι θέλουν να δουλέψουν σε ξενοδοχεία σε διαφορετικές εργασίες, δεν θέλουν να καθαρίζουν δωμάτια. Επομένως χρειάζονται οι μετανάστες που θέλουν να κάνουν τις αγροτικές δουλειές» συνέχισε.

Ερωτηθείσα αν έχει εξήγηση για τις αντιδράσεις Σαμαρά είπε ότι «δεν έχω εξήγηση γιατί το κάνει ο Σαμαράς» και διευκρίνισε ότι «δεν έχω απολύτως καμία βεντέτα μαζί του. Όσα λέγονται είναι μπαρούφες. Έχουν περάσει 15 χρόνια, του αναγνωρίζω ότι έκανε προσπάθειες ως πρωθυπουργός. Απλώ διαφωνώ μαζί του».