ΑρχικήΠολιτικήΜπρίφινγκ Τζανακόπουλου: Τι είπε για επιδόματα & διαπλοκή - Καθαρή στήριξη σε...

Μπρίφινγκ Τζανακόπουλου: Τι είπε για επιδόματα & διαπλοκή – Καθαρή στήριξη σε Λοΐζου

O κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το… δώρο Πάσχα, την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη και σχολίασε την υπόθεση Λοΐζου και την κόντρα Πολάκη-Στουρνάρα.

Αρχικά αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο Κατσέλη, λέγοντας ότι με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή χθες, η κυβέρνηση διευθετεί οριστικά το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα επιχειρηματικά. Έθεσε ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης την προστασία της πρώτης κατοικίας. “Η λαϊκή κατοικία προστατεύεται και συγχρόνως οι τράπεζες εξυγιαίνουν ταχύτερα τα χαρτοφυλάκιά τους από τα κόκκινα δάνεια”, προσέθεσε. Σημείωσε, επίσης, ότι προβλέπεται επιδότηση δόσης δανείων για τους δικαιούχους που θα υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις.

Ως “μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους” χαρακτήρισε τη στάση της ΝΔ, τονίζοντας ότι εκείνοι που άφησαν τη λαϊκή κατοικία απροστάτευτη και έκαναν τη μία ανακεφαλαιοποίηση πίσω από την άλλη σήμερα θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι πιο προσεκτικοί. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς, ούτε ως προς τη ρύθμιση που ήρθε στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα είπε: “Η κυβέρνηση αυτή δεν μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο, δεν κάνει προεκλογικά κόλπα, έχει μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική”. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα για δώρο Πάσχα καθώς έχει κλείσει ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019.

Για την κόντρα Πολάκη-Στουρνάρα σχολίασε ότι “ο διοικητής της ΤτΕ στην περίπτωση του Πολάκη είχε δείξει ακαριαία αντανακλαστικά, κάτι που δεν έκανε με τον κ. Πάχτα (…) Είναι ένα θέμα για το οποίο περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση του κ.Στουρνάρα σε σχέση με αυτό το μείζον θέμα”.

Για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, που ανακοινώθηκε χθες, επεσήμανε ότι ο “κ. Κόκκαλης πέρα από το βαρύ όνομα του, έχει τη δική του πορεία (…) Κινητοποιήθηκε με αλληλεγγύη στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης (…) Συμπαρατάσσεται με το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά απέναντι στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό”. Χαρακτήρισε, επιπλέον, το ΣΥΡΙΖΑ, ως μία πολυσυλλεκτική δύναμη της Αριστεράς. Δήλωσε ότι “η διαπλοκή δε ζητά την ψήφο. Ο κ. Κόκκαλης ζητά το σταυρό των πολιτών για την πολιτική του διαδρομή”.

Ερωτώμενος για την κ. Λοΐζου είπε ότι απλώς υπέπεσε σε ατόπημα και έστρεψε τα πυρά του κατά του κ. Μητσοτάκη προκαλώντας τον να απαντήσει για την υποψηφιότητα Κεφαλογιάννη.

“Όταν η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει πολιτική αντιπαράθεση, στρίβει δια της Βενεζουέλας”, είπε όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία μυστική επικοινωνία ή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης σε εθνικά θέματα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ