ΑρχικήΠολιτικήMRB για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης στην πρόθεση ψήφου και στον...

MRB για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης στην πρόθεση ψήφου και στον α’ και στον β’ γύρο – Σε ποια περίπτωση βγαίνει ο Δούκας

H δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN, αφορούσε και στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και επεφύλασσε εκπλήξεις.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, οι υποψήφιοι για την προεδρία έχουν μπει στην τελική ευθεία. Σε δημοσκόπηση που μεταδόθηκε σήμερα (02/09) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, αλλά το προβάδισμά του έναντι του Χάρη Δούκα μειώνεται ανάμεσα σε αυτούς που δηλώνουν ότι σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 25,5% στην πρόθεση ψήφου, ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 21,9% και η Άννα Διαμαντοπούλου είναι στην τρίτη θέση με 17,5%.

Αναλυτικά:
Νίκος Ανδρουλάκης: 25,5%

Χάρης Δούκας: 21,9%
Άννα Διαμαντοπούλου: 17,5%
Παύλος Γερουλάνος: 12,6%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 4,9%
Μιχάλης Κατρίνης: 3,3%
Γιάννης Κανελλάκης: 0,9%
Άλλος: 8,8%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12,7%

Στο ίδιο ερώτημα ανάμεσα σε εκείνους που δηλώνουν ότι σίγουρα/ μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, το προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Χάρη Δούκα μειώνεται σε 0,9%. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος συγκεντρώνει 23,5% και ο δήμαρχος Αθηναίων 22,6%.

Αναλυτικά:

Νίκος Ανδρουλάκης 23,5%

Χάρης Δούκας 22,6%

Άννα Διαμαντοπούλου 17,2%

Παύλος Γερουλάνος 15,5%

Μιχάλης Κατρίνης 3,7%

Νάντια Γιαννακοπούλου 3,2%

Γιάννης Κανελλάκης 0,6%

Σε εκείνους που δηλώνουν ότι σίγουρα θα προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες, το προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Χάρη Δούκα είναι 0,7%, καθώς συγκεντρώνουν το 26,4% και το 25,7% αντίστοιχα. Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι τρίτη με 13,8% και ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί με 13,7%.

Αναλυτικά:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 26,4%
  • Χάρης Δούκας 25,7%
  • Άννα Διαμαντοπούλου 13,8%
  • Παύλος Γερουλάνος 13,7%
  • Μιχάλης Κατρίνης 4,1%
  • Νάντια Γιαννακοπούλου 2,4%
  • Γιάννης Κανελλάκης 0,2%

Το αποτέλεσμα ανάλογα με τα ζεύγη που θα περάσουν στον β´γύρο

Στην ίδια δημοσκόπηση παρουσιάστηκε η πρόθεση ψήφου και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Αν οι «μονομάχοι» είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του κόμματος συγκεντρώνει το 41,5% και ο δήμαρχος Αθηναίων το 39,5%.

Αντιθέτως, σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, ανεξάρτητα αν είναι ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας κερδίζει στον β’ γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς συγκεντρώνει 43,2% έναντι 41% του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε περίπτωση που ο Νίκος Ανδρουλάκης τεθεί αντιμέτωπος με την Άννα Διαμαντοπούλου στον δεύτερο γύρο, στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 47,7% έναντι 31,5% της αντιπάλου του.

androylakis-diamantopoulou_1097b.png

Όσο για τη μονομαχία Ανδρουλάκης- Γερουλάνος, ο νυν πρόεδρος του κόμματος συγκεντρώνει 47,8% και ο αντίπαλός του 33,6%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ