Να «σκίσουν τα παράνομα μνημόνια Τουρκίας-Τρίπολης» Ερντογάν-Σάρατζ ζητά η Ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

8 mins read

Να απαιτήσει από Ερντογάν και Σάρατζ να «σκίσουν τα παράνομα μνημόνια Τουρκίας-Τρίπολης ως ένδειξη προσήλωσης στην ειρήνη και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου», ζήτησε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής,  Josep Borell, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στη διάρκεια ομιλίας της στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 14 Ιανουαρίου, 2020  στο Στρασβούργο, η κα Ασημακοπούλου χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση» της Ευρώπης να διεκδικήσει έναν «ηγετικό ρόλο» στις εξελίξεις στη Λιβύη καθώς τις περισσότερες συνέπειες από την αστάθεια στην περιοχή, θα επωμιστούν οι Ευρωπαϊκές χώρες, όπως εξήγησε.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής τόνισε ότι «η Τουρκία τορπιλίζει την ειρηνευτική διαδικασία με την επιμονή της να εφαρμοστούν τα άκυρα και ανυπόστατα μνημόνια που υπέγραψε με την Κυβέρνηση της Τρίπολης» επισημαίνοντας ότι η ΕΕ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ότι τα μνημόνια αυτά παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και δεν παράγουν οποιοδήποτε έννομο αποτέλεσμα.

«Οι αναπάντητες Τουρκικές προκλήσεις δεν απειλούν μόνο την ειρήνη αλλά πλήττουν την αξιοπιστία της Ευρώπης και τελικά υποσκάπτουν το ίδιο της το μέλλον,» είπε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.

Facebook Comments