/

ΝΔ: «632 πορείες από τον Φεβρουάριο» – ΣΥΡΙΖΑ: «Αυθόρμητες κοινωνικές επιλογές»

12 mins read

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις πορείες που γίνονται στη χώρα εν μέσω πανδημίας με τη ΝΔ να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις και την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για αυθόρμητες κοινωνικές επιλογές.
«Τις μέρες που οι πολίτες έδιναν σκληρή μάχη κατά της πανδημίας ο κ. Τσίπρας αναλάμβανε το ρίσκο για την εξάπλωση της. Και δυστυχώς συνεχίζει σε αυτό το δρόμο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η οποία ασκεί κριτική για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ «632 πορείες έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τις μισές εξ αυτών για τον Κουφοντίνα. Εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας και με την πίεση στο σύστημα υγείας να αυξάνεται, είχαμε 14 πορείες την ημέρα στην επικράτεια και 4 πορείες την ημέρα στην Αθήνα».
Τα κυβερνητικά επιχειρήματα απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο να δηλώνει στο cnn.gr ότι καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί ούτε να οργανώσει ούτε να παραγγείλει κοινωνικές αντιδράσεις και πως «αποτελούν αυθόρμητες κοινωνικές επιλογές, τις οποίες οφείλουμε να κατανοήσουμε και να ακούσουμε».
«Για άλλη μια φορά δεν υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη για την τραγική κατάσταση σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας ή τις ελλείψεις του συστήματος υγείας. Φταίνε οι πολίτες και η αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις ότι οι επιλογές της αντιπολίτευσης οδηγούν σε διασπορά του ιού.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ένδειξη του θυμού που υπάρχει στην κοινωνία τις αντιδράσεις στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του κ. Μητσοτάκη και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν μπορεί να ανεχτεί να υπάρχει έστω και η παραμικρή ρωγμή στο τείχος μονοφωνίας που προσπαθεί να δημιουργήσει».

Facebook Comments