ΝΔ για Χρηστίδου: «Η δήλωση της αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη»

9 mins read

Μέσω της εκπροσώπου Τύπου της για τα περιφερειακά ΜΜΕ, Έλενας Σώκου, η ΝΔ απάντησε στη δήλωση της Ραλλίας Χρηστίδου, η οποία είχε αναφερθεί στους νεκρούς της Marfin.

Ειδικότερα, η κ. Σώκου ανάφερε ότι «Η δήλωση της κυρίας Χρηστίδου, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Με την απαράδεκτη τοποθέτησή της αθωώνει εκείνους που στη Marfin δολοφόνησαν εν ψυχρώ τρεις νέους ανθρώπους».

Ακόμη,  σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύθηκε πολύ να μιλήσει για τη δολοφονία και ο κ.Τσίπρας προτίμησε να μη μετέχει στην εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων και να πάει μόνος του άλλη ώρα».

Και καταλήγει, λέγοντας ότι «Η κυρία Χρηστίδου με τη στάση της δείχνει πόσο δύσκολο είναι για κάποιους να διαχωρίσουν τη θέση τους από δράση και συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις είπε πως «πραγματικός στόχος είναι οι διαδηλωτές» και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση είπε: «Σταματήστε πια να εκμεταλλεύεστε τους νεκρούς της Marfin, για τους οποίους ευθύνονται οι τραπεζίτες, οι αντικοινωνικές, αντιλαϊκές και ανεύθυνες πολιτικές σας, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009. Και εμείς δεν ξεχνάμε ούτε τους νεκρούς της Marfin, αλλά δεν ξεχνάμε και τους χιλιάδες που αυτοκτόνησαν από τις ανεύθυνες πολιτικές σας εκείνο το διάστημα».

 

Facebook Comments