ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί εταιρεία με έδρα την Κύπρο, που διενεργεί φιλικές δημοσκοπήσεις»

15 mins read

«Τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» μας θυμίζουν τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις ίδιες μεθόδους και τους ίδιους πρωταγωνιστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Και επισημαίνεται: «Από τη στιγμή που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν βολεύουν το αφήγημα του κ. Τσίπρα, τι κάνει; Προσπαθεί να κατασκευάσει μια δική του πραγματικότητα.

Το έκανε προεκλογικά με τις αλήστου μνήμης BridgingEurope και VoxPop, που όπως αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών, παραπλανούσαν την κοινή γνώμη, το κάνει και σήμερα δημιουργώντας μέσω συνεργατών του κ. Τσίπρα, εταιρεία με έδρα την Κύπρο που διενεργεί φιλικές για τον ΣΥΡΙΖΑ μετρήσεις».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να απαντήσει:

Ο στενός συνεργάτης του οικονομικού γραφείου του κ. Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός Π. Αλληλόμης, συμμετέχει στην εταιρεία RealPolls που κάνει μετρήσεις φιλικές για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Παππάς πρώην στενός συνεργάτης του οποίου, προωθεί τις εν λόγω μετρήσεις με χορηγούμενες καταχωρίσεις, ποια σχέση έχει με την υπόθεση;

Πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση του ΣΕΔΕΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να εξετάσει τις μεθόδους της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες μεθοδεύσεις, είναι να θυμίζει στους πολίτες, το πραγματικό του πρόσωπο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Παραπολιτικά: Μια εταιρεία – φάντασμα και η Κουμουνδούρου

Σημειώνεται ότι τα Παραπολιτικά αναφέρουν σήμερα σε ρεπορτάζ τους στοιχεία σε σχέση με μία εταιρεία δημοσκοπήσεων ονόματι RealPolls.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στη «Δημοκρατία», στη συνέχεια αναπαρήχθη σε συνέχειες από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Documento», καθώς και από το δίκτυο επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ σε sites και social media.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας έδειχναν πως η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ λιγότερο από 5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, καθώς η ΝΔ συγκέντρωνε 27,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%.

Το πρωτοσελιδο των «Παραπολιτικών» αναφέρει συγκεκριμένα:

Τα γκάλοπ του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν… στην Κύπρο

• Τι κρύβεται πίσω από το όνομα RealPolls

• Ποιος από την αξιωματική αντιπολίτευση κάνει τις παραγγελίες για τις δημοσκοπήσεις, ποιος τις δημοσιεύει, ποια είναι τα πρόσωπα – κλειδιά και πού οδηγεί ο «λαβύρινθος».

• Πώς προκύπτουν ξανά τα ονόματα «Αρτεμίου», «Παππάς» κ.ά.

 

Facebook Comments