ΑρχικήΠολιτικήΝΔ: «Ρητορική Κασιδιάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ- Χυδαίος ο λόγος του Παππά, που...

ΝΔ: «Ρητορική Κασιδιάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ- Χυδαίος ο λόγος του Παππά, που μιλά για “κυβέρνηση δολοφόνων”»

Αντίδραση στην τοποθέτηση Παππά, από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «κυβέρνηση δολοφόνων» και «κυβέρνηση που βιάζει τη Δημοκρατία».

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: “Έχοντας ως κυρίαρχη τάση του τον πολακισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά πλέον ρητορική Κασιδιάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και έχει ως κυρίαρχη τάση του τον πολακισμό, αποκτά πλέον ρητορική Κασιδιάρη.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για «κυβέρνηση δολοφόνων» και «κυβέρνηση που βιάζει τη Δημοκρατία» και είπε ότι συμφωνεί με τις «κρεμάλες», ζητώντας από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα της κάλπης «να τιμωρήσουν τους δολοφόνους». Ταυτόχρονα, επιτέθηκε και στους ψηφοφόρους, αποκαλώντας τους «βολεμένους» και κατηγορώντας τους πως έχουν ευθύνη για τον τρόπο που ψηφίζουν…

Το κόμμα που έστηνε θλιβερά τηλεοπτικά σόου, ενώ αποδεδειγμένα γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, χρησιμοποιεί σήμερα ακραία ρητορική μίσους και επιδίδεται σε πολιτική τυμβωρυχία για την τραγωδία των Τεμπών.

Έχουμε καθήκον να αποτρέψουμε το μίσος και την τοξικότητα στον δημόσιο λόγο.

Καλούμε τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει και να απομονώσει στο εσωτερικό του κόμματός του φωνές που αρθρώνουν τόσο χυδαίο λόγο.

Εάν δεν το πράξει, θα αποδείξει ότι είναι ο ενορχηστρωτής ενός σχεδίου διχασμού της κοινωνίας μας, που παραπέμπει στην «σκοτεινή» περίοδο 2015-2019, την οποία η Ελλάδα έχει ευτυχώς αφήσει οριστικά πίσω της.

Η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις πτυχές της τραγωδίας ώστε να δώσει τις απαντήσεις και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.”

Οι δηλώσεις Παππά: 

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς, στην τηλεοπτική του εμφάνιση είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ είμαι νέος στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριο πήγα για να ακούσω ανθρώπους για να αναδείξουν τα προβλήματα και λύσεις για αυτά τα προβλήματα. Δυστυχώς αναλώθηκε πολύ χρόνος σε εσωτερικές διαμάχες και την εσωστρέφεια που επικρατεί αυτό το διάστημα. Γενικά, πάντως, νομίζω ότι είχε θετικό πρόσημο το συνέδριο, βγαίνει πιο συσπειρωμένο το κόμμα».

«Εγώ δεν μπήκα στο κόμμα ούτε για να ξεκατινιαστώ, ούτε για να αναλωθώ σε εσωτερικές διαμάχες, μένω πιστός σε αυτό και προσπαθώ να κρατάω αποστάσεις. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πάρει λευκή επιταγή, άλλα πράγματα με καίνε μέσα μου. Πριν δύο μέρες είχαμε την επέτειο για τα Τέμπη, με ενδιαφέρει που αυτοί οι δολοφόνοι είναι ακόμα ατιμώρητοι, με καίει που για μία ακόμα αφορά αποδεικνύεται η ανικανότητα, η ανευθυνότητα η αλαζονεία αυτής της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί συστηματικά να συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα».

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε «επιτροπή φιάσκο» την Εξεταστική και «κλόουν» τον πρόεδρό της Δημήτρη Μαρκόπουλο.

«Υπάρχει άνθρωπος θα καθίσει να παρακολουθήσει έστω και 2’ αυτήν την εξεταστική και δεν θα θέλει να σπάσει την τηλεόραση; Και συζητάμε τώρα αν το ερωτηματολόγιο ήταν σωστό και εκεί έξω οι εγκληματίες είναι ελεύθεροι, οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι. Δεν θα ασχοληθώ αν το ερωτηματολόγιο που έθεσε ο Κασσελάκης ήταν μία σωστή επιλογή, δεν με νοιάζει» πρόσθεσε.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Παππά: