ΑρχικήΠολιτικήΝ.Δ.: Σκωτσέζικο ντους από ΥΠΕΞ για την ψήφο των Ελλήνων του Ην....

Ν.Δ.: Σκωτσέζικο ντους από ΥΠΕΞ για την ψήφο των Ελλήνων του Ην. Βασιλείου στις Ευρωεκλογές

Νέα κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Κυβέρνησης, σχετικά με τη ψήφο των Ελλήνων του Ηνωμένου Βασιλείου στις Ευρωεκλογές.

«Ο κ. Κατρούγκαλος, αντί να συκοφαντεί για fake news ακόμη και κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο κ. Βέμπερ, οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Μπορεί σήμερα ένας Έλληνας κάτοικος της Μεγάλης Βρετανίας να εγγραφεί -όπως δικαιούται- στην Ελληνική Πρεσβεία για να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές; Η απάντηση είναι όχι, ό,τι και να λέει ο fake υπουργός των Εξωτερικών ο οποίος δεν ντρέπεται από χθες με ψέματα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, σημείωσε πως «οι συμπολίτες μας που κατοικούν στη Μ. Βρετανία δεν είναι δεύτερης κατηγορίας. Η κυβέρνηση όμως μια τους λούζει με παγωμένο νερό, ανακοινώνοντας επίσημα ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν, και μια με ζεστό, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει -κάποια στιγμή- ειδική νομοθετική ρύθμιση». 
 
«Φοβούμαστε ότι ειδικά ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να τους απαλλάξει από αυτό το σκωτσέζικο ντους», κατέληξε η αξιωματική αντιπολίτευση.