ΑρχικήΠολιτικήΝέα Αριστερά: «Θρασύδειλος ο Πολάκης για τη διακοπή χρηματοδότησης της “Αυγής” από...

Νέα Αριστερά: «Θρασύδειλος ο Πολάκης για τη διακοπή χρηματοδότησης της “Αυγής” από την Eteron»

Έντονη διαμάχη ξέσπασε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της Νέας Αριστεράς με αφορμή την είδηση ότι η Eteron απέσυρε τη διαφήμιση από την «Αυγή» ενόψει της εκλογής Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του, παραθέτοντας το σχετικό άρθρο του Daily Post, έγραψε:

Παραθέτω την είδηση με μόνο σχόλιο: «αυτοί ήταν οι του ηθικού πλεονεκτήματος των αρχών και αξιών της Αριστεράς»…

 


Η απάντηση της Νέας Αριστεράς

Σε συνέχεια της ανάρτησης, πηγές της Νέας Αριστεράς απάντησαν στην ανάρτηση Πολάκη, αναφέροντας τα παρακάτω:

Για τη νέα θρασύδειλη ανάρτηση του κ. Πολάκη, τον ενημερώνουμε ότι:

Κανένα στέλεχος της Νέας Αριστεράς δεν είχε καμία σχέση, ούτε και γνώση των οικονομικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων που συνήπταν τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Εξάλλου, όπως προκύπτει από τα ήδη δημοσιευθέντα στοιχεία, η εν λόγω σύμβαση είχε συμφωνηθεί πριν καν τις δεύτερες εθνικές εκλογές του 2023.

Αν η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει επιλέξει να ανακυκλώνει σενάρια Συνωμοσίας για να δικαιολογήσει τα αδιέξοδά της, είναι δικό της πρόβλημα. Από την πλευρά μας, δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Ως εδώ με τον βούρκο της σκανδαλολογίας.

Το «κόψιμο» διαφήμισης της Eteron από την «Αυγή»

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το One Channel, η Eteron έκοψε ξαφνικά τη διαφήμιση στην εφημερίδα «Αυγή» όταν ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Η σύμβαση μεταξύ της Eteron, της εταιρείας του Δημήτρη Μάρη (24Media) με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και της «Αυγής», αφορούσε διαφημιστικό πακέτο κοντά στα 1,2 εκατ. ευρώ και υπεγράφη ακριβώς την ημέρα της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος στις 29 Ιουνίου.

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης φάνηκε ότι θα γινόταν ο επόμενος πρόεδρος, η Εteron απέσυρε τη διαφήμισή της. Αυτό γίνεται στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, μέσω της καταγγελίας της σύμβασης που κάνει η Eteron.