ΑρχικήΠολιτικήΝέες αποκαλύψεις από τον πρώην σύμβουλο του Τσίπρα: «Ο Κοτζιάς με έστειλε...

Νέες αποκαλύψεις από τον πρώην σύμβουλο του Τσίπρα: «Ο Κοτζιάς με έστειλε πειθαρχικό γιατί αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ροδόπης καθώς με μια οργισμένη δήλωση απαντά ο Πρέσβυς  επί τιμή, Γιώργος Αϋφαντής στα όσα του καταλογίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις καταγγελίες του ότι το 2014 η ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν αν και αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε ως «εθνικιστικό στοιχείο», σήμερα ο κ. Αϋφαντής δίνει κι άλλα στοιχεία: υποστηρίζει ότι το 2016 ο ίδιος αποκάλυψε κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια Ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια. Αναφέρει επίσης ότι δεν κουκούλωσε το θέμα αλλά έστειλε τα στοιχεία για την δράση του κυκλώματος κατευθείαν στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράϊκου και αυτό που «εισέπραξε» μια πειθαρχική δίωξη από τον κ. Κοτζιά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΫΦΑΝΤΗ 
«Μετά το χθεσινό μου άρθρο στο SLpress.gr και την χθεσινή μου συνέντευξή μου στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη στον ραδιοσταθμό 9,84 Κρήτη για την εκλογική συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο και την επιδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη να την αντιστρέψει προς όφελος της ΝΔ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις (όπως σήμερα,13/6, στην ΕΡΤ ο Νάσος Ηλιόπουλος) αισχρές συκοφαντίες του τύπου ότι “έκανα ατασθαλίες με βίζες”, “με ήλεγξε πειθαρχικά ο Κοτζιάς” , άρα “λόγω πικρίας” επιτίθεμαι στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Ξεχνούν” οι συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρωτοβουλιακά αποκάλυψα τον Μάη του 2016 κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια Ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια, πριν φθάσω εγώ εκεί και αναλάβω Πρέσβυς της Ελλάδας.

Ξεχνούν ότι αντί να “διαπραγματευθώ” (= να κουκουλώσω με το αζημίωτο) το θέμα, διαβίβασα όλα τα αδιάσειστα τεκμήρια που εντόπισα για την δράση του κυκλώματος κατ`ευθείαν (όχι μέσω Κοτζιά!) στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου, η οποία και απέστειλε Αντιεισαγγελέα της Υπηρεσίας της στην Πρεσβεία. Στην συνέχεια κατέθεσα, ως μόνος(!) μάρτυς κατηγορίας κατά του επιτόπιου διαχειριστή του κυκλώματος (του Ιωάννη Σπυρίδωνα Λούζη, τότε Γραμματέα Πρεσβείας Α΄τάξεως) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, το οποίο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης, απόφαση που επικύρωσε αργότερα και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Το γεγονός ότι με όρους διαφάνειας κατήγγειλα και εξάρθρωσα το κύκλωμα προφανώς ενόχλησε κάποιους στην Αθήνα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μετά την δική μου εξυγιαντική παρέμβαση, ο Yπουργός Κοτζιάς άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου; Επιβεβαίωσε έτσι τον θλιβερό κανόνα (καθώς η περίπτωσή μου δεν ήταν μοναδική) ότι όσοι έμπρακτα στρέφονται κατα της διαφθοράς στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι!

Τέλος, “ξεχνούν” το σπουδαιότερο οι περιφερόμενοι, καθ΄έξιν συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ: ότι το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ με αθώωσε πανηγυρικά και αμετάκλητα τον Μάρτιο του 2019 από τις βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες με τις οποίες με δίωξε πειθαρχικά ο Υπουργός Κοτζιάς επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα…..

Γιώργος Αϋφαντής, Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή».