Νέo διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα – Τι θα πει

8 mins read

Με νέο τηλεοπτικό διάγγελμα το απόγευμα της Πέμπτης επανέρχεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εν μέσω της πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη και την χώρα μας.

Θα επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης και των επόμενων ημερών για την εξάπλωση του κορωνοϊού (covid-19) στη χώρα μας ενώ θα σημειώσει πάλι ότι οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης, θα υπογραμμίσει ότι όλοι πρέπει να δίνουμε έμφαση στις ανθρώπινες ζωές και στην υγεία και λιγότερο στα μέτρα, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα υπάρξουν.

Επιπλέον, θα υπάρξει και αναφορά στο QE. Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει με 750€ δισ. για την επαναγορά δημόσιου και ιδιωτικού χρέους λόγω κορωνοϊού περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Πλέον τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είναι αποδεκτοί για το νέο πρόγραμμα τίτλοι. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά από το 2015, όταν και ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση, το περίφημο QE, στην οποία η χώρα μας ουδέποτε συμμετείχε.

Εξάλλου, οι κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν νωρίς το πρωί ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωτράπεζας αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και τούτο δεν είναι τυχαίο μετά από την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, καθώς επί 4,5 χρόνια δεν το κατάφεραν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα