ΑρχικήΠολιτικήΝίκος Παπανδρέου: Πολλοί μιμούνται τον Ανδρέα, το έκανε κι ο Χάρι Κλιν,...

Νίκος Παπανδρέου: Πολλοί μιμούνται τον Ανδρέα, το έκανε κι ο Χάρι Κλιν, γιατί όχι κι ο Τσιπρας;

Ο Νίκος Παπανδρέου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές «γιατί και τα οικονομικά είναι προβληματικά».
«Η κυβέρνηση θέλει να αφήσει σε άλλους τα προβλήματα που δημιούργησε«, τώρα κάνει υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί ελπίζει να “τσιμπήσει” στα γκάλοπ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απέκλεισε τη συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς να συνεργαστούμε με ένα κόμμμα που δεν εκπροσωπεί σε τίποτα τις αξίες τις προδευτικές του ΠΑΣΟΚ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιδεοληπτικό κόμμα». Όταν ρωτήθηκε για όσους λένε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου απάντησε: «Πολλοί μιμούνται τον Ανδρέα, το έκανε και ο Χάρρυ Κλύνν, αλλά οι αξίες και τα οράματ δεν μπορούν να αντιγραφούν, αν ο κόσμος έπεσε στην παγίδα να ξυπνήσει».
Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το Σύναγμα για πολιτικά οφέλη (…) είναι ένα παλαιομοδίτικο σύστημα που εκτιμώ ότι φεύγει».
Τέλος, σχολίασε ότι ο Τσίπρας δεν έχει το προοδευτικό αφήγημα στην Ελλάδα. Και προσέθεσε: «Επειδή είδα και διαφημίσεις για απόκριες, οι μεταμφιέσεις είναι πολλές αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ουσιαστικές. Δεν αλλάζει επειδή πήραμε μερικούς παλαιούς ΠΑΣΟΚους και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κεντροαριστερό κόμμα».