Ντ. Μπακογιάννη: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να πιέσει την Ευρώπη

13 mins read

H βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ. Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σήμερα στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΣτΕ για το μεταναστευτικό ζήτημα και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι  “Βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα μεταναστευτική κρίση που απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί. Οι διακινητές των ανθρώπων αυτών κερδίζουν πολλά χρήματα από αυτή την κατάσταση”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “Χρειαζόμαστε σήμερα πράξεις πέρα από τα λόγια. Μια χειροπιαστή συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πώς ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν στις βάρκες θανάτου. Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία στην Τουρκία που στηρίζεται σε όλο αυτό. Χρειαζόμαστε κάποιο είδος συμφωνίας που να αντιμετωπίζει αυτές τις εγκληματικές πράξεις”.

Σύμφωνα με το  capital.gr , η βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι δεν μπορούμε απλά να μένουμε στα λόγια και να λέμε ότι θέλουμε να σώσουμε ανθρώπου καθώς είπε πως “Η Frontex αυτή τη στιγμή προσφέρει πολύ λίγο, χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια από εκεί” και υπογράμμισε ότι “το Αιγαίο είναι το βασικό σημείο εισόδου των μεταναστών”.

Η πρώην υπουργός καταλήγοντας αναφέρθηκε στις ευθύνες της Ευρώπης λέγοντας: “Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να βοηθήσει, και πρωτίστως χρειαζόμαστε συμφωνίες που εφαρμόζονται”.

Ακόμη, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι “Ναι, η Τουρκία έχει 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αυτό όμως δεν της επιτρέπει να χειραγωγεί και να εργαλειοποιεί το ζήτημα αυτό για να πιέσει την Ευρώπη. Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο για να πάρουμε αποφάσεις. Αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις, θα έχουμε χιλιάδες θανάτους στην Μεσόγειο”, ενώ νωρίτερα και μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΣτΕ για την κατάσταση στη Συρία, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι “όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους ως βασική προϋπόθεση για να έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές”.

Facebook Comments