ΑρχικήΠολιτικήΟ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθαρίζει: «Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος...

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθαρίζει: «Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός- Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο»

Μήνυμα ενότητας και συναδέλφωσης από τη Βοιωτία έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τις δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ειδικότερα, μιλώντας στις κάμερες κατά την άφιξή του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία έχει τις σταθερές της «ακούμε το ευαγγέλιο, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός». «Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Εκείνος μπορεί να έχει τις απόψεις του, δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», πρόσθεσε.

 

 

Και συνέχισε: «Σεβόμαστε τις απόψεις μας και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο. Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασίας. Πολλά πράγματα μας χωρίζουν. Κάνουμε αυτά που λέει το Ευαγγέλιο. Είναι η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, ο χρόνος θα δείξει. Κινούμαστε με αυτά που λέει το Ευαγγέλιο», ενώ σημείωσε επίσης πως «δεν χαλάμε τις Άγιες μέρες με μικροπρέπειες».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον».

«Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετωπίση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.