ΑρχικήΠολιτικήΟ Χαρδαλιάς εξηγεί στην Τζάκρη: «Δεν υπάρχουν μεσάζοντες με τη Γαλλία, εκτίθεστε!»...

Ο Χαρδαλιάς εξηγεί στην Τζάκρη: «Δεν υπάρχουν μεσάζοντες με τη Γαλλία, εκτίθεστε!» (video)

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

«Οι συμβάσεις που σήμερα ψηφίζονται από τη Βουλή, ίσως είναι από τις ελάχιστες συμφωνίες τέτοιου ύψους που δεν είναι προϊόν μεσαζόντων. Προχωρήσαμε σε συνεννόηση με τα επιτελεία μας και με πλήρη διαφάνεια», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια προκειμένου να απαντήσει στα επικριτικά σχόλια, σε προσωπικό τόνο, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, απαντώντας στις εκκλήσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για την ανάγκη επίδειξης πατριωτισμού, σε σχέση με θέση των κομμάτων στα εξοπλιστικά, είπε ότι «η πατρίδα δεν γίνεται δυνατή με τους Χαρδαλιάδες, να φωτογραφίζονται κομπάζοντας και από πίσω να πέφτουν βροχή οι απευθείας αναθέσεις και τα σκάνδαλα. Ούτε με τους Μητσοτάκηδες και τις κουστωδίες του».

«Αυτά τα ζήσαμε και με την προηγούμενη και με την προ-προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί μετά τα μεγάλα λόγια και ωραία δελτία τύπου, ακολουθεί και παρολίγον εθνική κατάρρευση της χώρας μας. Διεφθαρμένος και πατριώτης, δεν γίνεται. Γιατί την πατρίδα μας όταν τη ρημάζουμε με αυτές τις σπατάλες, δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε όσα πλοία και πάρουμε», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Προσπάθησα στωικά να παρακολουθήσω τον ειρμό της κυρίας βουλευτού. Αντιπαρέρχομαι του προσωπικού σχολίου που κάνατε στο πρόσωπο μου.» Στη δε αναφορά της κ. Τζάκρη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει συμφωνία με τη Γαλλία για τις Belharra, της εξήγησε:«Είστε εκτός τόπου και χρόνου! Εκτίθεστε. Να έρθετε στο υπουργείο να σας εξηγήσουμε. Είχατε κάνει συμφωνία με τους Γάλλους για να παραλάβετε την πρώτη φρεγάτα το 2023, όταν η ίδια η Γαλλία θα παραλάβει για δοκιμές την πρώτη της Φρεγάτα το τέλος του 2023;».

«Αντιπαρέρχομαι τα περί διεφθαρμένων, περί μεσαζόντων. Αυτή η συμφωνία που έρχεται ίσως να είναι από τις ελάχιστες συμφωνίες, τέτοιου ύψους, που δεν έχει μεσάζοντα! Και το γνωρίζετε αυτό! Και μιλάτε εσείς για πολιτικούς παπατζήδες;», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται απαιτεί συνεννόηση, διότι το ζήτημα της πατρίδας, δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να το χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε σαν τσιτάτο.

«Εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις. Σε κάθε περίπτωση να ανακαλέστε τα περί διεφθαρμένων μεσαζόντων. Και που αφορούν στην προσπάθεια που κάνουμε σε συνεννόηση με τα επιτελεία μας, σε καθεστώς πλήρους λογοδοσίας και διαφάνειας», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Aναλυτικά η απάντηση του υπουργού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την εξέλιξη της Συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας», απάντησε τα εξής, μετά την τοποθέτηση της Βουλευτού Πέλλης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Θεοδώρας Τζάκρη:

«Προσπάθησα πολύ στωικά να παρακολουθήσω τον ειρμό των παρατηρήσεων της σεβαστής κυρίας βουλευτού. Δεν ξέρω πραγματικά, με πολύ σεβασμό και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, αντιπαρέρχομαι του προσωπικού σχολιού που κάνατε στο πρόσωπό μου. Δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς και ποιοι είμαστε εμείς. Πάντως εσείς είσαστε σίγουρα εκτός χρόνου και τόπου.

Μας είπατε πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και, θα σας πω, σε κάθε περίπτωση σας προσκαλούμε στο Υπουργείο να ενημερωθείτε, διότι εκτίθεστε και εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

Είχατε κάνει συμφωνία με τους Γάλλους ώστε να παραλάβετε την πρώτη Belharra το 2023; Όταν οι ίδιοι οι Γάλλοι, την πρώτη γαλλική, η καθέλκυσή της θα γίνει στο τέλος του 2023, για να ξεκινήσουν τεχνικοί έλεγχοι; Είναι ντροπή αυτά που λέτε. Είναι ντροπή και υπάρχουν εδώ πέρα άνθρωποι που έχουν εμπειρία πάνω στο κομμάτι αυτό και θα σας παρακαλούσα με πολύ σεβασμό να τους συμβουλευτείτε.

Αντιπαρέρχομαι των σχολίων που κάνατε στον απόηχο της όποιας συζήτησης εδώ μέσα περί διεφθαρμένων, περί μεσαζόντων. Όλη αυτή η συμφωνία που έρχεται, ίσως να είναι από τις ελάχιστες συμφωνίες τέτοιου ύψους που δεν έχει κανένα μεσάζοντα. Και το γνωρίζετε αυτό. Μιλάτε για πολιτικούς παπατζήδες; Σοβαρά μιλάτε;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνειδητοποιήσετε κάποια πράγματα. Η προσπάθεια που γίνεται, είναι μία προσπάθεια που χρειάζεται να υπάρχει συνεννόηση, να υπάρχει συναίνεση.

Διότι το ζήτημα της Πατρίδας δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο κατά το δοκούν μπορεί να το χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε σαν τσιτάτο. Εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν.

Σε κάθε περίπτωση όμως, σας παρακαλώ πάρα πολύ, να ανακαλέσετε τα περί διεφθαρμένων μεσαζόντων που είπατε τουλάχιστον εδώ πέρα και που αφορούν στην προσπάθεια που κάνουμε σε συνεννόηση με τα Επιτελεία μας, μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους λογοδοσίας και διαφάνειας».