ΑρχικήΠολιτικήΟ Χατζηδάκης στο TikTok για τις μεγάλες αλλαγές στη χρήση του αιγιαλού...

Ο Χατζηδάκης στο TikTok για τις μεγάλες αλλαγές στη χρήση του αιγιαλού & την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο TikTok, αναφέρεται στις αλλαγές που σχετίζονται με την χρήση του αιγιαλού και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Το θυμάστε το «κίνημα της πετσέτας» πέρσι το καλοκαίρι στις παραλίες; Οι άνθρωποι είχαν δίκιο στα περισσότερα. Με το μπάχαλο που γινόταν με τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και τώρα πάμε να το αντιμετωπίσουμε!

Οι βασικές αλλαγές

  • Εισάγουμε τις «Απάτητες Παραλίες» σε περιοχές Natura, στις οποίες δεν θα επιτρέπονται καθόλου ομπρελοκαθίσματα.
  • Από εδώ και πέρα, όλοι οι διαγωνισμοί παραχώρησης για παραλίες θα γίνονται ηλεκτρονικά και κεντρικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για να προχωρούν γρήγορα και με διαφάνεια.
  • Αυξάνονται οι υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες, π.χ. τακτικός καθαρισμός, ντους, πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρία.
  • Αξιοποίηση πια των νέων τεχνολογιών: Drones για να ελέγχει τις παραβάσεις το Δημόσιο, αλλά και ειδικό app στα κινητά για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους οι πολίτες.
  • Αυστηροί και οργανωμένοι έλεγχοι, με τσουχτερά πρόστιμα και σφράγιση των επιχειρήσεων που παρανομούν».

 

@kostis_hatzidakis 5 μεγάλες αλλαγές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και για να μπει μια τάξη στις παραλίες! #tiktokgreece #fypgreece #politiki #ellada ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis