Ο ΕΦΚΑ… αλλιώς: Νέοι κανονισμοί για μάνατζερς και για να μην ξεμένουν από… φωτοτυπικά και τόνερ

11 mins read

O ΕΦΚΑ συνεχίζει να αλλάζει! Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκη, στο facebook, «ήρθε η ώρα για πλήρη εφαρμογή των μέτρων που υιοθετήθηκαν επί της αρχής πριν από μερικούς μήνες, με την ψήφιση του νόμου για τον εκσυγχρονισμό του. Με μια ανώνυμη εταιρία που θα διαχειρίζεται, με σύγχρονο τρόπο και μάνατζερς από την αγορά, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του, προς όφελος των ασφαλισμένων του. Με νέο κανονισμό προμηθειών, για να μη μένουν οι υπάλληλοι χωρίς φωτοτυπικά και τόνερ! Αλλά και με γενικούς διευθυντές και διευθυντές με ειδικά προσόντα και τριετή θητεία, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα προέρχονται μόνο από τον ΕΦΚΑ και τον δημόσιο τομέα συνολικά, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, «σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση σχετικά με την πολιτική των προσλήψεων και θα προχωρήσουν αμέσως οι προκηρύξεις για τους γενικούς διευθυντές. Στόχος  είναι ο ΕΦΚΑ να αλλάξει ταχύτητες και να αποκτήσει ένα πράγματι κοινωνικό πρόσωπο».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημειώνει ότι «όπως αποδείχθηκε και σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 51% συμφωνεί με τις αλλαγές και μόνο το 20% είναι απέναντι. Παράλληλα το 90% όσων συμφωνεί, θέλει να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης. Και αυτό συμβαίνει για τον πολύ απλό λόγο ότι οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα κι ακόμα περισσότερο από τον ΕΦΚΑ. Κάνουμε λοιπόν μια μεταρρύθμιση κοινής λογικής. Και προχωρούμε ξέροντας ότι θα έχουμε απέναντί μας ορισμένους συνδικαλιστές, αλλά μαζί μας τους απλούς, ανυπεράσπιστους Έλληνες. Αυτούς υπηρετούμε».

Facebook Comments