Ο Παππάς εμπλέκει τον Μητσοτάκη διά του Θεοδωρικάκου, στην υπόθεση Καλογρίτσα

19 mins read

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνηση Μητσοτάκη,  τοποθετήθηκε σήμερα ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών.

«Ο Θεοδωρικάκος ήταν συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα στην GPO με 50% – 50% και σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη. Η πολιτική και επιχειρηματική εμπλοκή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, διά του κ. Θεοδωρικάκου, είναι λοιπόν ευθεία», ανέφερε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς τόνισε: «Παλιά σας τέχνη, κόσκινο. Συκοφαντίες πολιτικών αντιπάλων και ειδικά δικαστήρια, που στήσατε για να δώσετε ένα πολιτικό παράδειγμα. Ότι, δηλαδή, οι έχοντες και κατέχοντες δεν πρέπει να παρενοχλούνται και να πληρώνουν τους φόρους τους, ότι κακώς πληρώσανε και κακώς ελέγχθηκαν, ότι δεν πρέπει να ελεγχθούν ξανά». Αναφερόμενος, μάλιστα, σε όσα προκύπτουν από τη διαδικασία, επεσήμανε: «Έχουν παρελάσει οι μάρτυρες, ο ένας μετά τον άλλον, και είπαν ότι “ούτε είδαν ούτε άκουσαν για τον Παππά”, πλην της κυρίας Διαμαντή, η οποία θα κληθεί στη δικαιοσύνη για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, μετά τη μήνυση που κατέθεσα».

Για το ημερολόγιο της γραμματέως είπε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον δικηγόρο του, τον Ανδρέα Λοβέρδο, «έστειλαν συστημένο ραβασάκι, παρουσιάζοντας ραντεβού Καλογρίτσα – Θεοδωρικάκου. Με τον κ. Θεοδωρικάκο να έχει διπλή ιδιότητα τότε. Και συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα στην GPO με 50% – 50% και σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη. Η πολιτική και επιχειρηματική εμπλοκή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, διά του κ. Θεοδωρικάκου, είναι λοιπόν ευθεία».

Τα όσα είπε ο Νίκος Παππάς ενόχλησαν τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει να κηλιδώσουν «μια κρυστάλλινη πορεία 38 ετών για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές επιδιώξεις». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι κάποιοι «πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα επιχειρώντας να ποινικοποιήσουν μια κοινωνική σχέση και να κάνουν το άσπρο μαύρο».

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά ο οποίος αφού υπενθύμισε τις «ταυτόχρονες επαγγελματικές και πολιτικές σχέσεις Μητσοτάκη και Καλογρίτσα» διερωτήθηκε «τι θεωρεί ο κ. Θεοδωρικάκος ότι τον κηλιδώνει;».

Με γραπτή του δήλωση ανέφερε:

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί εξανίσταται ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επαναλαμβάνω και είμαι ακριβής:

1. Τον Σεπτέμβρη του 2016, ήταν ταυτόχρονα συνέταιρος του κ. Καλογρίτσα και σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη.

2. Η πλευρά Καλογρίτσα – Λοβέρδου κατέθεσε στο ειδικό δικαστήριο σελίδα ημερολογίου της γραμματέως, όπου φαίνεται ότι, εκείνη την περίοδο, συναντά τον κ. Καλογρίτσα δυο φορές σε μία μέρα.

Αναρωτιέμαι τι από όλα θεωρεί ότι τον κηλιδώνει.

Το ότι ήταν συνέταιρος του κ. Καλογρίτσα;

Το ότι ήταν σύμβουλος στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη;

Το ότι ήταν και τα δύο, ταυτόχρονα;

Αναφέρθηκα, σαφώς, σε επαγγελματικές και πολιτικές σχέσεις που συνδέουν Καλογρίτσα – Μητσοτάκη».

 

Facebook Comments