ΑρχικήΠολιτικήΟ Σκουρλέτης ζητά να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι υπάλληλοι των ΟΤΑ

Ο Σκουρλέτης ζητά να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι υπάλληλοι των ΟΤΑ

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, πρότεινε τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα και την πρόβλεψη για διενέργεια τεστ για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ,προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει: 

«Το γεγονός ότι, ενώ ανοίγει τα Λύκεια, η κυβέρνηση αμέλησε να συμπεριλάβει στους δικαιούχους των self tests τους σχολικούς φύλακες και το προσωπικό στον καθαρισμό των σχολείων, είναι δηλωτικό για τον πρόχειρο τρόπο που λαμβάνει και υλοποιεί τις αποφάσεις της για πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία.

Ταυτόχρονα, η έλλειψη ενός προγράμματος εμβολιασμού, κατά προτεραιότητα για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλοί από τους οποίους εκτίθενται σε μεγάλο βαθμό στους κινδύνους της πανδημίας, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν έχει ένα συνολικό και αποτελεσματικό σχέδιο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Δικαιολογία δεν υπάρχει. Ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, η ΠΟΕ- ΟΤΑ έχει καταθέσει πρόταση για τους εμβολιασμούς στον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ Σύλλογοι Εργαζομένων, ενδεικτικά του Δήμου Ζωγράφου, έχουν αναφερθεί στο κρίσιμο ζήτημα των αποκλεισμών από τα τεστ των σχολικών φυλάκων και του προσωπικού καθαρισμού, καθώς και στη συνολική ανάγκη για εμβολιασμό, ζητώντας τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν χιλιάδες τεστ. Ανεξάρτητα από τη μετατροπή τους σε ένα μέσο απόδοσης ατομικής ευθύνης, πρακτικά θα προκύψει ένας τεράστιος αριθμός χρησιμοποιημένων υλικών. Σύμφωνα με τις προτροπές της κυβέρνησης θα ριχτούν στους κάδους απορριμμάτων και θα τα συλλέξουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Οι αρμόδιοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα. Πρέπει άμεσα να προστατέψουν με εμβόλια και τεστ τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.»