Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τη δική του τροπολογία για 13ο μισθό στους αστυνομικούς!

16 mins read

Στον ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν εσωκομματικά μαχαίρια για μια ακόμα φορά, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης, με την οποία καλούσε την κυβέρνηση να καταβάλλει έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με παρεμβάσεις στα αρμόδια εσωκομματικά όργανα αλλά και στα social media αρκετά στελέχη μεταξύ των οποίων οι Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Ανέττα Καββαδία, Πάνος Λάμπρου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτης Ρήγας, υποστήριξαν ότι είναι απαράδεκτο το αίτημα Σπίρτζη την στιγμή που το κόμμα καταγγέλλει αστυνομική αυθαιρεσία, φαινόμενα βίας και ακροδεξιούς θύλακες στις τάξεις της ΕΛΑΣ.

Εν τέλει, ο τομεάρχης για θέματα Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε την απόσυρση της τροπολογίας του προκειμένου όπως υποστηρίζει να την επανακαταθέσει συμπεριλαμβάνοντας στο αίτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης το υγειονομικό προσωπικό.

Μάλιστα, σε δήλωση του επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η απόφαση για την κατάθεση της τροπολογίας είχε την ομόφωνη των αρμόδιων τομέων εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει «Έπειτα από δίκαιες διαμαρτυρίες μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων (ιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στην καθαριότητα και στους ΟΤΑ, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ) ότι δεν έχουν κατατεθεί από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού και παρότι η κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες μας, εισηγήθηκα στο Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την απόσυρση της τροπολογίας και την επανυποβολή της, συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου. Κατανοώντας επίσης την κριτική, το θυμό και την οργή πολλών συμπολιτών μας για τα ακραία κρούσματα αστυνομικής βίας από ακροδεξιούς θύλακες, με την ανοχή και πολλές φορές με τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών, ως εργαζόμενους με στολή, που διαφωνούν με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη», που έχει εγκαθιδρύσει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Προεδρείο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αναλυτική συζήτηση».

Facebook Comments