Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να βάλει ως επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ την εισαγγελέα Ξ. Δημητρίου

10 mins read

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να τοποθετήσει ως επικεφαλής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων(ΚΕΘΕΑ) την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η πληροφορία έρχεται να φωτίσει τον έντονο διάλογο που εξελίσσεται για την πρόθεση της κυβέρνησης να διορίσει τη διοίκηση του Κέντρου, που μέχρι σήμερα παράγει σημαντικό κοινωνικό έργο και αυτοδιοικείται.

Σημειώνεται πως η τοποθέτηση της Ξένης Δημητρίου αποτελεί την δεύτερη περίπτωση δικαστικού λειτουργού που κατηγορήθηκε για ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη Βασιλική Θάνου, και που η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να της εξασφαλίσει και νέα απασχόληση μετά τη συνταξιοδότησή της.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Θάνου διορίστηκε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού, ενώ η κ. Ξένη Δημητρίου προοριζόταν για το ΚΕΘΕΑ, μετά τη συνταξιοδότησή της που έγινε τον περασμένο Ιούνιο.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Δημητρίου ήταν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσο καιρό έτρεχε η «αμαρτωλή», όπως φαίνεται, έρευνα για την υπόθεση Novartis. Δεν είναι όμως μόνο η υπόθεση Novartis που έχει βάλει στο στόχαστρο την κυρία Δημητρίου.

Η πρώην εισαγγελέας ήταν αυτή που άσκησε αναίρεση στην απαλλακτική απόφαση για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εκθέτοντας τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς και στις Βρυξέλλες.

Επίσης, ήταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που βρήκε και σημεία συμφωνίας με τους τρομοκράτες που έβαλαν βόμβα στο σπίτι του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ παρενέβη και στην υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, πιέζοντας εμμέσως τους δικαστές να αποδεχθούν το αίτημά του.

Facebook Comments